Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξενάγηση του e-elpida στην έκθεση παραδοσιακών φορεσιων χειροποίητης κούκλας του Π.Ο.Λ.

 


Μία εξαιρετική και πρωτότυπη - για το Λιτόχωρο- έκθεση λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου. Ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου σε συνεργασία με την κα. Ξανθοπουλου Νιτσα, που επιμελήθηκε τις φορεσιές, διοργανώνουν έκθεση παραδοσιακών φορεσιων χειροποίητης κούκλας με τίτλο "Μορφές του 1821". 



Η ξενάγηση στο χώρο αποτελεί ένα αληθινό μάθημα ιστορίας και παράδοσης της πατρίδας μας αλλά και του τόπου μας (υπάρχει ειδική γωνία), στο οποίο συμβάλλει καθοριστικά η ιστορικός Σταυρούλα Καρπώνη, η οποία την Κυριακή παρουσίασε και εισήγηση με τίτλο "Απο το 1821 ως την Επανάσταση του Ολύμπου. Μισός αιώνας επαναστάσεων ".

Το e-elpida ξεναγήθηκε λεπτομερώς από την κα. Καρπώνη και απαθανάτισε στιγμές, που αξίζει όμως να τις ζήσετε από κοντά. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και το Σάββατο 5/8 τις απογευματινές ώρες 19.00 - 21.00



Αξίζουν συγχαρητήρια στην κα Νίτσα Ξανθοπούλου για τη λεπτομερή δουλειά "με το αντί, το βελόνι, το όνειρο και το μεράκι", στην πρόεδρο του Π.ΟΛ. κα Λένα Ρηγοπούλου, που όπως μας είπε "ήταν ένα από τα όνειρα της, έχοντας επί σειρά ετών την επιμέλεια της ιματιοθηκης" και σε όλο το συμβούλιο του Π.Ο.Λ.














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ