Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Τρέχω για την Κατερίνη": Όλα έτοιμα για την διοργάνωση της Κυριακής!

 



Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11:00 θα διεξαχθεί ο 9ος αγώνας δρόμου «Τρέχω Για την Κατερίνη»
Ζωντανές συνδέσεις από το e-elpida!



Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και διοργανώνεται από τον δήμο Κατερίνης – Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π.) και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των εκδηλώσεων απελευθέρωσης της πόλης.



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα της Ελευθερίας).

Το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των ηρώων βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την αφετηρία.

Η διαδρομή είναι επίπεδη και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της και διαμορφώνεται ως εξής: Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας – Σβορώνος – 7ης Μεραρχίας – Πεζόδρομος – Μ.Αλεξάνδρου – Κεντρική Πλατεία (άγαλμα της Ελευθερίας).

Καθοριστική όπως κάθε χρόνο θα είναι η συμβολή της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας & της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου.

Tην ευθύνη της ροής ενημέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, θα έχει ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Η διαδρομή θα επιτηρείται από την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τον ΜΑΟ Κατερίνης, τον Ε.Ο.Σ. Κατερίνης.

Τη διαδρομή θα «επενδύσουν μουσικά», σχήμα Κρουστών (Πλατεία Ελευθερίας), η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Συνεδριακό Κέντρο), το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης (Αφετηρία Πεζόδρομου), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος), ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» & ο πολιτιστικός σύλλογος Ανδρομάχης «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» (Ανδρομάχη), Μουσικό Σχήμα του Ποντιακού Συλλόγου Παναγία Σουμελά (Τουρμπές), Μουσικό Σχήμα των Πάρη Χαλκίδη, Γιώργου Μιχαηλίδη, Βασίλη Μαυρομουστακίδη (Α’ ΔΑΚ). Την αυλαία του αγώνα θα ανοίξουν τα παιδιά της «Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης»
.



ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ: Από την κεντρική πλατεία, λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα (ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Ειδικότερα, η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 09:00 έως τις 10:15.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ: Στο μέσο της διαδρομής και στον τερματισμό.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και πρώτες στην κατηγορία Ανδρών & Γυναικών στη γενική κατάταξη. Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν στις τρεις πολυπληθέστερες ομαδικές συμμετοχές, καθώς και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τις οποίες θα κρίνουν οι διοργανωτές.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί συλλεκτικό μετάλλιο. Το δίπλωμα θα είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων από την ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης www.katerini.gr σε ηλεκτρονική μορφή, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική και τα αποτελέσματα του αγώνα θα εκδοθούν για όλους τους συμμετέχοντες με το πέρας του αγώνα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στο χώρο τερματισμού, με φόντο το άγαλμα της Ελευθερίας, αμέσως μετά τους τερματισμούς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Τη φωτογραφική κάλυψη αναλαμβάνει η Εφορεία φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών «ΙΡΙΔΑ», ενώ προγραμματίζονται από τη διοργάνωση και εναέριες λήψεις (drone).



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2351350516 & 23510 47445 (Τμήμα Επικοινωνίας Τύπου – Νικηφόρος Γκόλτσιος & Γιώργος Μίχος).

Επίσης, για σχετικές διευκρινίσεις, στο email:oppapkaterinis@gmail.com.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ