Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μ. Βελισσάριος: «Κάποια μέρα θέλω να τραγουδήσω Ιωάννη και Θεόφραστο Σακελλαρίδη στο Λιτόχωρο.»



Χθες το βράδυ στον καπνικό σταθμό, έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου, με αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλη «άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις». Η εκδήλωση ήταν πολύ όμορφη και πετυχημένη. Τραγούδησαν οι Μπάμπης Βελισσάριος, Ζωή Παπαδοπούλου, Έλενα Γκατζά. Έπαιξε η CAMERATA ACADEMICA σε σύμπραξη με την Ορχήστρα Νέων Δίου. Την ενορχήστρωση έκανε ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης, τη διεύθυνση ο Μίκης Μιχαηλίδης και απήγγειλε ο Θοδωρής Σκούρτας. Η επιμέλεια κειμένων ήταν του Γιώργου Χ. Χανδόλια. 

Αμέσως μετά τη λήξη της συναυλίας, έπιασε καταρρακτώδης βροχή και βρέθηκαν και συζήτησαν για λίγο ο κ. Παπαχρήστου, ο κ. Βελισσάριος και ο Νίκος Παπανικολάου, για το μέλλον του φεστιβάλ από κάθε πλευρά.

 Ο Μπάμπης Βελισσάριος το Σάββατο με το Γιώργο Ολύμπιο επισκέφθηκαν το παλιό, αρχοντικό, Μακεδονικό σπίτι στο Λιτόχωρο, όπου πριν από πολλά χρόνια είχαν αρχίσει να γίνονται εργασίες συντήρησης. Ο κ. Βελισσάριος εξέφρασε την επιθυμία, κάποια μέρα στο χώρο αυτό να τραγουδήσει τραγούδια και όπερες του Ιωάννη και του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Την ίδια επιθυμία εξέφρασε πριν λίγες μέρες και ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας στην πρόσφατη εκδήλωση στη Λεπτοκαρυά.






 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ