Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λιτοχώρου: "Πρώτες βοήθειες, φορητός απινιδωτής, πράξεις εθελοντισμού»


Μία πολύ σημαντική και πρωτότυπη εκδήλωση και απολογισμός



Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρώτες βοήθειες, φορητός απινιδωτής, πράξεις εθελοντισμού» διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιτοχώρου το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στο Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Λιτοχώρου (ώρα 19:30).

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν:
• η Ελένη Πολύζου, ιατρός αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και συντονίστρια του τομέα Υγείας του Δικτύου Εθελοντών Τρικάλων με μέλη της εθελοντικής ομάδας Δήμου Τρικκαίων.
• στελέχη του ΕΚΑΒ Πιερίας, με επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών.
• και ο οδηγός βουνού UIAGM κ. Μπάμπης Μαρινίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Δίου-Ολύμπου.


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022
Λιτόχωρο, 10-06-2022
Λίγο πριν κλείσει η φετινή σχολική χρονιά, θα θέλαμε να ενημερώσουμε, για τις κυριότερες δράσεις που ανέλαβε και έφερε εις πέρας φέτος το Δ.Σ. του συλλόγου.
 Παραμονές των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός στολισμού των τάξεων, με πρωτοβουλία της διευθύντριας κ. Δεληγιαννίδου και ως δώρο, τοποθετήθηκε ρολόι τοίχου σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, καθώς εκτιμήθηκε ως απαραίτητο στοιχείο εξοπλισμού μιας τάξης, από διδάσκοντες και μαθητές.
 Για τον εορτασμό του νέου έτους, μοιράστηκαν στα παιδιά χριστουγεννιάτικα μπισκότα και το δώρο του τυχερού μαθητή κάθε τμήματος, που βρήκε το φλουρί, ήταν μια δωροεπιταγή αξίας €10 των βιβλιοπωλείων του Λιτοχώρου. Συμβολικό δώρο προσφέρθηκε, αντίστοιχα, και στον τυχερό καθηγητή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
 Αγοράστηκε βιντεοπροβολέας, αξίας 650€, για μία από τις αίθουσες, απαραίτητος για τη διεξαγωγή πολλών μαθημάτων, με το πλήρες κόστος να καλύπτεται από δωρεές ιδιωτών.
 Αγοράστηκε ένα αρμόνιο αξίας 130€, με το πλήρες κόστος να καλύπτεται από δωρεά ιδιώτη.
 Αντικαταστάθηκαν οι παλιές φθαρμένες κουρτίνες με νέες, σε 3 τμήματα, με την ραπτική εργασία να προσφέρεται αφιλοκερδώς, από την υποδιευθύντρια κ. Παπαπαναγιώτου, την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τον επιπλέον προσωπικό χρόνο που διέθεσε για την τοποθέτησή τους, από την αντιπρόεδρο του συλλόγου Θάλεια Τεντολούρη και την κ. Τσιαργαλή Χριστίνα. Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων των υλικών καλύφθηκε από δωρεές επαγγελματιών του Λιτοχώρου.
 Ανακαινίστηκε η αίθουσα τεχνολογίας (στοκαρίστηκε και βάφτηκε ολοκληρωτικά), διορθώθηκε ένα κενό στη λιθοδομή της εξωτερικής βρύσης και τοποθετήθηκε η πλακέτα του γυμνασίου Λιτοχώρου, στον εσωτερικό χώρο του σχολείου. Επίσης, επισκευάστηκε σημαντική ζημιά, που υπήρχε σε τοίχο γυψοσανίδας, σε διάδρομο του σχολείου και βάφτηκε εκ νέου ο τοίχος. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν αφιλοκερδώς, από τον κ. Νίκα Ιωάννη.
 Αντιμετωπίστηκε ένα σημαντικό πρόβλημα με τον σοβά, που είχε δημιουργηθεί, στην ένωση αρχικού και νέου κτιρίου του γυμνασίου, με σχολαστικό στοκάρισμα και εφαρμογή ειδικού υλικού επισκευής. Επίσης, κατόπιν υπόδειξης της διεύθυνσης, βάφτηκαν δύο τοίχοι στην είσοδο προκειμένου να διαμορφωθούν εκ νέου. Οι εργασίες προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από τον κ. Alfred Margjini.
 Παραχωρήθηκε μία οθόνη για το γραφείο της διεύθυνσης (δωρεά του κ. Νίκα Αριστείδη) και αναβαθμίσαμε δύο φορητούς υπολογιστές (εργασία του κ. Μαλτή Νίκου).
 Αγοράστηκαν δύο extender για ενίσχυση του ίντρνετ σε όλες τις αίθουσες του γυμνασίου.
 Οργανώθηκε η επίσκεψη του ΦΟΡΗΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ στον χώρο του σχολείου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων, με ιδιαίτερη μέριμνα από την κ. Κωφού, την οποία ευχαριστούμε θερμά και επιπλέον, επιδοτήθηκε από τον σύλλογο.
 Ενισχύθηκαν οικονομικά οι εκδρομές των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου.
 Μορφοποιήθηκε λογότυπο για τον σύλλογο, έμπνευσης της κ. Νίκα Κατερίνας μέλους του Δ.Σ. Ο σχεδιασμός και η ολοκλήρωσή του έγινε αφιλοκερδώς από την επαγγελματία γραφίστρια, κ.Γιαρίμογλου Αναστασία (OPEN YOUR MIND).
 Συμμετείχαμε ως σύλλογος στο διαδικτυακό σεμινάριο πρώτων βοηθειών του kidssavelives.
 Κινητοποιήθηκε, σχεδόν, το σύνολο των Συλλόγων και Σωματείων του Λιτοχώρου και δωρίστηκε με την οικονομική συνεισφορά όλων, ο πρώτος ΦΟΡΗΤΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ, στην κοινότητα Λιτοχώρου.
Όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν:
• πρώτα απ’ όλα,με την ενίσχυση του Ταμείου του Συλλόγου, μέσω της καταβολής των ετήσιων συνδρομών από όλους εσάς, Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών,
• με την επιπλέον, οικονομική στήριξη, που προσφέρθηκε από συμπολίτες μας και φορείς, είτε επώνυμα, είτε με την επιθυμία να μην γνωστοποιηθεί το όνομά τους,
• με την προσφορά εργασίας από γονείς παιδιών και διδάσκοντες του σχολείου, καθώς με τις δεξιότητές τους επιλύθηκαν πολλά πρακτικά και λειτουργικά ζητήματα, και βέβαια.
• με την διαρκή υποστήριξη της σχολικής επιτροπής του δήμου Δίου Ολύμπου.
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα και περισσότερα.
Φέτος, προσπαθήσαμε ως Δ.Σ. να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση της συνολικής προσφοράς. Ευελπιστούμε στην ενεργοποίηση, ακόμη περισσότερων γονέων, κηδεμόνων, μαθητών και διδασκόντων, στη συμμετοχή των δράσεων του σχολείου, στην ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας όλων μας, για το καλό του σχολείου, για το καλό των παιδιών μας και της κοινωνίας μας.
Για το κλείσιμο των δράσεων του συλλόγου, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022, διοργανώνουμε την εκδήλωση:
«Η σημασία των πρώτων βοηθειών,
πράξη αγάπης και προσφοράς στον συνάνθρωπο»
Η εκδήλωση στόχο έχει την ενίσχυση της πεποίθησης πως, όταν συμμετέχουμε, συνεργαζόμαστε και βοηθάμε, μπορούμε να φέρουμε μικρές αλλαγές, να κάνουμε τον μικρόκοσμό μας καλύτερο και να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στα παιδιά μας και σε μας τους ίδιους. Απόδειξη για όλους, όσοι συμμετείχαμε, υπήρξε η πρόσφατη πράξη δωρεάς του πρώτου φορητού απινιδωτή στην Κοινότητά μας, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και τη συνεισφορά πλήθους Συλλόγων και Σωματείων του Λιτοχώρου.
το Σάββατο 18 Ιουνίου
στις 19:30
στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου
Με τη συμμετοχή των:
• ΕΚΑΒ Πιερίας, που θα κάνει επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών,
• Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Τρικκαίων με την παρουσία της κ.Ελένη Πολύζου, Ιατρός Αναισθησιολόγος, Συντονίστρια του Τομέα Υγείας της Ομάδας Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων
• Μπάμπη Μαρινίδη, οδηγός βουνού UIAGM
Ας είμαστε όλοι εκεί!
Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, με υγεία και ξενοιασιά!
Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λιτοχώρου
Ευχαριστίες:
Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία:
• όσους γονείς προσεγγίσαμε και δεν μας αρνήθηκαν την βοήθειά τους, όσους μας προσέγγισαν οι ίδιοι για να μας ρωτήσουν απορίες ή να μας πουν απλά τα σχόλια τους !
• Την διεύθυνση του σχολείου (την διευθύντρια κ. Δεληγγιαννίδου και την υποδιευθύντρια κ. Παπαπαναγιώτου)
• Τον Σύλλογο Διδασκόντων
• Τις υπεύθυνες καθαριότητας του σχολείου μας
• Την Σχολική Επιτροπή του δήμου Δίου –Ολύμπου διά της εκπροσώπου, κ. Σοφίας Ζουρζούρα
• Και φυσικά, όλους τους μαθητές, που, πάντα, μας εκπλήσσουν με την προθυμία τους να βοηθήσουν όταν τους το ζητάμε!
Ευχαριστούμε θερμά τους δωρητές:
• ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
• ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, ΦΑΝΗΣ ΓΚΑΛΙΟΣ
• ΟΠΤΙΚΑ, ΠΑΡΤΑΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
• ΚΑΦΕ BISTROT, ΑΔΩΝΙΣ
• ΚΑΦΕ ROUTE 82
• ΑΠΟΘΗΚΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ, ΒΡΕΤΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
• ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΖΕΥΣ, ΧΟΥΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
• SUNDAYS PIZZA KOUZINA BAR
• MELLIFORA
• VODAFONE SHOP ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
• ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ, ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ