Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Super League 1: Αθηναϊκό ντέρμπι με φόντο την Ευρώπη – «Επικίνδυνες» αποστολές για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

 



Σπουδαίες αναμετρήσεις έχει για τους Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου το σημερινό πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής Super League με το ντέρμπι του «Απόστολος Νικολαΐδης» να ξεχωρίζει.

ΠΑΟΚ – Ιωνικός Νίκαιας (27/2, 17:15)

Μετά την σπουδαία πρόκριση στη φάση των «16» του Europa Conference League, ο «δικέφαλος του βορρά» επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου υποδέχεται στο γήπεδο της Τούμπας τον Ιωνικό με στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά το «Χ» στο ντέρμπι με τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να μείνουν όσο πιο κοντά γίνεται στον Ολυμπιακό, ενόψει πλέι οφ.

Από την άλλη οι Νικαιώτες βρίσκονται στο +7 από τον 13ο Ατρόμητο (με ματς περισσότερο) και αν πάρουν έστω έναν βαθμό στη συμπρωτεύουσα θα είναι υπέρευχαριστημένοι. Οι μοναδικές απουσίες του ματς θα είναι ο Γιάσμιν Κούρτιτς για τον ΠΑΟΚ και ο Γιάννης Κιάκος για τον Ιωνικό.

Διαιτητές: Διαμαντόπουλος, Βασιλόπουλος, Καραγκιζόπουλος.
4ος: Κουτσιαύτης.
VAR: Καραντώνης.

Ολυμπιακός – ΟΦΗ (27/2, 19:30)

Την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα θέλει μετά την «συντριβή» από την Αταλάντα ο Ολυμπιακός. Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να αναπταιρώσει το ηθικό των παικτών ώστε να εστιάσει πλέον στον στόχο του νταμπλ. Από την άλλη, οι Κρητικοί «πρέπει» να πάρουν έστω έναν βαθμό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να μείνουν ζωντανοί στη μάχη των πλέι οφ.

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν μπορεί να υπολογίζει στους Νέιρα και Μπαλογιάννη ενώ ταυτόχρονα η ομάδα του αντιμετωπίζει προβλήματα και λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Για τους πρωταθλητές εκτός έμεινε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ώστε να πάρει «ανάσες» μετά από ένα δύσκολο πρόγραμμα.

Διαιτητές: Έκμπεργκ, Κόλουμ, Κλάιβερ.
4ος: Γκορτσίλας.
VAR: Στογιάνοφ.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (27/2, 19:30)

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού. Οι δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας θα αναμετρηθούν στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικοί στόχοι, όμως το βράδυ της Κυριακής ίσως οι δύο μονομάχοι να βρεθούν σε «απόσταση βολής» ο ένας από τον άλλο. Κι αυτό διότι οι έξι βαθμοί που τους χωρίζουν τώρα, θα γίνουν τρεις αν επικρατήσει το «τριφύλλι».

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς «καίγεται» για το τρίποντο ώστε να εξασφαλίσει την είσοδό της στα πλέι οφ. Από την άλλη, η «Ένωση» δεν αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα όμως χρειάζεται μια νίκη σε ντέρμπι, κυρίως για το γόητρό της.

Οι γηπεδούχοι θα έχουν δύο πολύ σημαντικές απουσίες με τους Λούκας Βιγιαφάνιες και Μαουρίτσιο να μένουν εκτός αποστολής. Ραμόν Λούντγκβιστ και Φεντερίκο Μακέντα επίσης δεν θα αγωνιστούν. Ταυτόχρονα, ο Αργύρης Γιαννίκης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τσίτσαν Στάνκοβιτς και Κλεμάν Μισελέν.

Διαιτητές: Νόμπρε, Νικολακάκης, Νικολαϊδης.
4ος: Τσακαλίδης.
VAR: Γκουστάβο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ