Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ




Ο ρόλος του χρώματος στον άνθρωπο


Ο ακριβής ρόλος που παίζει το χρώμα στον άνθρωπο, τόσο στις εκδηλώσεις και λειτουργίες της ζωής, όσο και στη ζωή αυτή καθ’αυτή, είναι θέμα που απασχόλησε - και απασχολεί- τους ερευνητές και επιστήμονες κάθε εποχής.

Μιας και βρισκόμαστε στο χειμώνα θα περιγράψω ποια είναι τα χαρακτηριστικά του χειμερινού τύπου γυναίκας.

Είναι ψύχραιμα άτομα, εντυπωσιακά, κομψά, αυτά που φέρνουν στη ζωή μας ομορφιά και δράμα. Έχουν ιδιαίτερη χάρη, αξιοπρέπεια και επιβλητικότητα. Έχουν μελωδική φωνή και μια φυσική αυτοκυριαρχία που τους δίνει την όψη αυτοπεποίθησής, ανεξάρτητα αν την έχουν ή όχι. Αυτοθυσιάζονται, είναι εντυπωσιακοί και γοητευτικοί στην εμφάνιση. Θεωρούνται υπερόπτες και συντηρητικοί. Ασχολούνται πολύ με την προσωπική τους διασκέδαση και δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν ότι πρέπει να είναι τακτικοί και συγυρισμενοι. Ο τόνος του δέρματος τους είναι ψυχρός με αποχρώσεις σε δαμασκινι – μπλε χρώμα, θερμοπρασινο ανοιχτό ή σκούρο. Σ’ αυτό τον τύπο δέρματος ανήκουν άτομα που ανήκουν στη μαύρη φυλή. Είναι δέρματα με περισσότερα αποθέματα σε καροτίνη και μελανίνη.

Τα μάτια έχουν χρώματα καστανα, σκούρα καστανά, μαύρα, σκούρα μπλε και πιο σπάνια πράσινα.

Το μακιγιάζ που τους πηγαίνει είναι οι αρμονίες του ροζ και του φούξια. Τα ρουζ στα μάγουλα μπορεί να είναι ροζ, μπορντό ή δαμασκινι.

Οι σκιές των ματιών μπορεί να είναι μπλε – δαμασκινι – μώβ – γκρι- σταχτί μπλέ, σταχτί πράσινο.

Το κραγιόν μπορεί να είναι φούξια, ροζ, μπορντό και δαμασκινι.

Στον χειμερινό τύπο γυναίκας ταιριάζουν τα ρούχα με τα έντονα χρώματα, το μπλε ρουά, το ναυτικό μπλε, γαλάζια όλων των ειδών, το ανοιχτό πράσινο, το ανοιχτό κίτρινο, το βασιλικό μπλε, το ροζ, το βαθύ ροζ, το έντονο κόκκινο, το φουξ, το βυσσινί, το δαμασκινι και τα ασημένια αξεσουάρ.

Προσωπική μου άποψη είναι πως ο τρόπος που περπατάμε, ο τρόπος που μιλάμε και ο τρόπος που ντυνόμαστε να είστε σίγουροι πως δείχνουν αυτό που ακριβώς είμαστε.

Μιας και πλησιάζουμε στις γιορτές να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά γεμάτη υγεία και ομορφιά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ