Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΤΕΞΕ! ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ;

 




Εδώ και 12 χρόνια κάθε τέτοια εποχή η "Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα" αγωνιά και τρομάζει με τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ειδικά χρόνων, που φέρνουν σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Σήμερα ήτανε μια τέτοια μέρα που τις πρωινές ώρες η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα. Για καλή μας τύχη, η βροχή κόπασε και η στάθμη του νερού κατέβηκε κατά πολύ.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΤΕΞΕ !!

Τα αποσπασματικά αντιπλημμυρικά έργα δεν λύνουν το πρόβλημα. Σε πολλά σημεία του ποταμού πέφτουν τα πρανή, που σημαίνει ότι δημιουργούνε πρόβλημα στην κοίτη του ποταμού.
Δεν αποκλείονται επόμενες βροχές με καταστροφικά αποτελέσματα. Μήπως ήρθε η ώρα να το δούμε σοβαρά;;
Η αντιπλημμυρική προστασία του Πέλεκα, απαιτεί μια σειρά έργων, κι' αυτό πρέπει να το δούνε σοβαρά ο Δήμος και η Περιφέρεια.
Γιατί η αντιπλημμυρική προστασία πάει χέρι-χέρι με την προστασία και ανάδειξη όλων των ρεμάτων και την ολιστική αντιμετώπιση της λεκάνης απορροής από το πλέον ορεινό σημείο έως την εκβολή της στη θάλασσα.

Κατερίνη 7/12/2020 Το Δ.Σ του συλλόγου "Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα"


Δελτίο τύπου εξέδωσε και ο Δήμος Δίου Ολύμπου, στο οποίο λακωνικά αναφέρεται στην δύσκολη βραδιά της 6ης Δεκεμβρίου και στις σημαντικές προσπάθειες της Πυροσβεστικής αλλά και των μηχανημάτων του Δήμου μας, ενώ συνιστά ¨ατομική ευθύνη¨ που είναι της μόδας άλλωστε, αποφεύγοντας προς το παρόν να μιλήσει για το θέμα και τις γενικότερες ευθύνες όποιων τις έχουν, κάτι που είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να αποφύγει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. 


                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύσκολη η νύχτα Κυριακής προς Δευτέρα για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Πολύ δύσκολη η νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και η σημερινή ημέρα για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου. Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες το απόγευμα την Κεντρική Μακεδονία προκάλεσε σημαντικές καταστροφές σε πολλά δίκτυα και υποδομές του Δήμου, κυρίως στις Κοινότητες Δίου, Καρίτσας και Κονταριώτισσσας. Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου (προσωπικό και μηχανήματα) επιχειρεί Δημοτική Ενότητα Δίου για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Η σφοδρή βροχόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, είχαν ως αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να συνδράμει στον απεγκλωβισμό ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ανταποκρίθηκε σε πληθώρα κλήσεων για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένες οικίες.

Όλοι οι δημότες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας κατά τη διάρκεια των έντονων αυτών καιρικών φαινομένων.











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ