Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παπαευαγγέλου:"Η απόφασή μας δεν αναιρεί τη θέση ότι τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείνουν και τα πρώτα που πρέπει να ανοίξουν"

 




Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα της κυβέρνησης σχετικά με τις συνεχόμενες παλινωδίες της για τα σχολεία.

Ως γνωστόν και δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου κ, Πέτσα υπήρχε σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων 7 και 14 Δεκεμβρίου γιατί άλλωστε σύμφωνα με τους ίδιους τα σχολεία είναι ασφαλή. Η Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωνε πως τα σχολεία δεν θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα Φώτα. 

Η καθηγήτρια, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, εξηγώντας τους λόγους που η Επιτροπή εισηγήθηκε τη διατήρηση των κλειστών σχολείων, γεγονός που αποτέλεσε τον οδηγό για την απόφαση της κυβέρνησης.

«Παρά την υποτονική βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, εισηγηθήκαμε την αναβολή του ανοίγματος των σχολείων για δύο λόγους. Το πιο σημαντικό κριτήριο από την έναρξη της πανδημίας είναι η εικόνα στις ΜΕΘ και η εικόνα στις ΜΕΘ δεν βελτιώθηκε. Έτσι οποιαδήποτε κινητικότητα εντός και εκτός των σχολείων θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα.

Αμφισβητήθηκε επίσης το όφελος του ανοίγματος των σχολείων αφού απέμεναν ημέρες μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η απόφασή μας δεν αναιρεί τη θέση ότι τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείνουν και τα πρώτα που πρέπει να ανοίξουν. Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί άριστα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη δια ζώσης εκπαίδευση. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι δεν παρατηρείται μετάδοση στα σχολεία, ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για αυτό εισηγηθήκαμε το άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου.

Εξάλλου, χαρακτήρισε σταθερή την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι κύρια χαρακτηριστικά είναι η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές και ο περιορισμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ωστόσο, τόνισε ότι ορισμένες περιοχές ακόμα είναι στο «κόκκινο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ