Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

΄΄ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ΄΄ Γράφει η Σύμβουλος Ομορφιάς Αθανασία Κυρίτση












Γράφει η Σύμβουλος Ομορφιάς

Αθανασία Κυρίτση




ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το Μακιγιάζ είναι μια ειδική αισθητική τέχνη ,που με τη βοήθεια διαφόρων κοσμητικών προϊόντων μπορούμε να μεταβάλλουμε ,να αλλοιώσουμε ,να μεταμορφώσουμε ή να αναδείξουμε την όψη ενός προσώπου και μερικές φορές και του σώματος .Το μακιγιάζ προέρχεται από το γαλλικό ρήμα maquiller που σημαίνει μεταβάλω ,μεταμορφώνω .

Ο ελληνικός όρος είναι ψιμυθίωση και προέρχεται από το ψιμύθιο .Αυτός που εφαρμόζει την τεχνική της ψιμυθίωσης ονομάζεται ψιμυθιστής ή ψιμυθιολόγος και τα προϊόντα ψιμύθια.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες:

α) αισθητικό μακιγιάζ :είναι η τεχνική η οποία χρησιμοποιείται για να τονίσει τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου και να περιορίζει τις ασυμμετρίες και τις ατέλειες .Ακολουθεί δε πάντα την τάση της μόδας ,την ηλικία και την προσωπικότητα του ατόμου.

β) επαγγελματικό μακιγιάζ :είναι η τεχνική η οποία με τη χρήση εξειδικευμένων προϊόντων μακιγιάζ εξυπηρετεί κάποια επαγγελματική σκοπιμότητα στο χώρο της τέχνης (κινηματογράφο ,θέατρο, τηλεόραση ,μόδα).Σκοπός του είναι να δείχνει στο κοινό το πρόσωπο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ρόλου και όχι κατ' ανάγκη όμορφο.

Οι άνθρωποι από την αρχή της ύπαρξης τους σε όλα τα μέρη του κόσμου ,έκαναν μακιγιάζ για διαφορετικούς λόγους όπως ψυχολογικούς, θρησκευτικούς, κοινωνικούς.

Στις πρωτόγονες κοινωνίες η εφαρμογή του μακιγιάζ βοηθούσε στην προστασία των ανθρώπων από τα άγρια θηρία .Παρακολουθώντας την εξέλιξη του ανθρώπου, παρατηρούμε ότι σε γενικές γραμμές προσπαθούσε να φαίνεται ομορφότερος, νεότερος και διαφορετικός. Με αυτό τον τρόπο αποκτούσε μεγαλύτερη σιγουριά, άνεση και αυτοπεποίθηση.

Προσωπική μου άποψη,

Οι όμορφοι άνθρωποι είναι πάντα όμορφοι .Ακόμα και όταν τα χρόνια περνούν, ακόμη και αν είναι ατημέλητοι, κουρασμένοι ή με ρυτίδες.... Γιατί η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας... δεν παλιώνει ποτέ...

Με την ηλικία γίνεται όλο και πιο πολύτιμη. Οι όμορφοι άνθρωποι δεν παύουν ποτέ να λάμπουν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ