Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΙΝΤΖΑΣ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΣΤΟ e-elpida :"Υπάρχει ταλέντο και ζήλος στον τόπο μας"






Το e-elpida με μεγάλη χαρά έχει στηρίξει τις ταινίες του. Συνεργάστηκε και συνεργάζεται με ερασιτέχνες ηθοποιούς του τόπου μας και το έργο του εχει διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ αλλά έχει αγκαλιαστει απο το συνολο του τοπου μας. 


Ο Περικλής Τσίντζας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ασχολείται με τα βίντεο γαμων. Με τη σκηνοθεσία ασχολήθηκε πιο πολύ τυχαία ,αφού με τις κάμερες και την φωτογραφία δεν τα πήγαινε καλά ,καθως όταν κάποιος στην παρέα έφερνε φωτογραφική δεν ήθελε καν να ασχοληθεί. Τελικά άρχισε να το βλέπει ζεστά και έκανε το πρώτο του ερασιτεχνικό φιλμ μικρού μήκους το Συνέβη . Από τότε το ενδιαφέρον του αναζωπυρωθηκε και οταν κατέβαζε κάποια ιδέα ήθελε να την μεταφέρει σαν εικόνα , έτσι έκανε το A beautiful Sunday ,ακολουθησε το Guesthouse και τελος το Judging Tree,καθε χρονο και μια ταινια περιπου τα τελευταια 3 χρονια.

 Το beautiful Sunday ηταν η αρχή μιας σειράς ταινιών μικρού μήκους που τα γυρίσματα τους γίνονται στο Λιτόχωρο. Είναι ενας τρόπος αυτός να τιμήσεις τον τόπο σου;

 Ναι ,η τέχνη είναι ένας τρόπος έτσι και αλλιώς να τιμήσει κανείς τον τόπο του και να τον προβάλει μέσω της φυσικής ομορφιάς του. Κάτι που ο τόπος μάς έχει σε αφθονία και κινηματογραφηθηκε κατα την διάρκεια των γυρισμάτων.


 Οι ηθοποιοί με τους οποιους συνεργάζεσαι ειναι ερασιτέχνες, πιστεύεις οτι υπάρχει ταλέντο στις θεατρικες ομάδες του τοπου μας;

Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτο και ελπιδοφόρο οτι υπάρχει μια πολύ καλή οργάνωση στις θεατρικές ομάδες του Λιτοχώρου οπου και ζήλος υπάρχει αλλά και πολύ ταλέντο ,το οποίο πρέπει κάποια στιγμή να αξιοποιηθεί .Πολλά παιδιά αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες ασχολούνται με τις θεατρικές ομάδες είτε μέσα στην τέχνη είτε σαν κοινό ,και αυτό δείχνει οτι ο κόσμος εδώ διψάει για τέχνη και πολιτιστικά δρώμενα ,τα οποία ετσι και αλλιώς ο τόπος τα προσφέρει σε μεγάλη αφθονία.

Το κοινό έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνεις και εκτος αυτού πολλες ειναι οι διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ. Περίμενες τέτοια επιτυχία;

Ναι πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος για την πορεία των ταινιών μας. Στο Λιτόχωρο ο κοσμος εχει αγκαλιάσει τις προσπάθειες που γίνονται. Για να ειμαι ειλικρινής περίμενα κάποιες διακρίσεις αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό καθώς τα φεστιβάλ πλέον έχουνε αυξήσει τα στάνταρ τους και ανεβάσει τον πήχη των ταινιών που προκρίνονται.
                                         
 Αρκετοί αναγνώστες μας ρωτάνε αν ετοιμάζεις κάτι αυτό τον καιρό...

Ναι ετοιμάζω κάτι καινούργιο αλλά λόγω των συνθηκών που βιώνουμε προχωράει με καθυστέρηση και διακοπές. Δεν είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα ,μπορεί να αργήσει αλλά στο τέλος θέλω να πιστεύω πως θα το ολοκληρώσουμε με επιτυχία!

 Εκτός από τις ταινίες μικρου μήκους στο κανάλι σλου στο YouTube (https://www.youtube.com/c/PERIKLISTSINTZAS) βλέπουμε και άλλα ωραία πράγματα.... Θα μας πεις λιγα λόγια; 

Στο κανάλι μου πέρα απο ταινίες έχω κάποια τρέιλερ γάμων και σποτς με τα οποία ασχολούμαι βιοποριστικα. Πρόσφατα εχω ανοίξει άλλο κανάλι για τις περιπτώσεις γάμων και βαπτίσεων,ετσι ωστε να υπαρχει ενας διαχωρισμός ,αλλα γενικά στο κανάλι αυτό ανεβάζω διάφορα πραγματάκια.

Η κατάσταση που βιώνουμε μοιάζει βγαλμένη απο σενάριο... Πως έζησες την καραντινα; 

 Η αλήθεια είναι οτι είχα κάνει μια συζήτηση με τα παιδιά ,τους ηθοποιους εννοώ πριν απο το judging tree και ειχα ένα σενάριο με έναν ιο, αλλά στη κουβέντα που είχαμε άλλαξα γνώμη. Ίσως και καλύτερα γιατι δε νομίζω οτι θα ήθελε κάποιος να το δει καθώς θα συνεπεφτε με τα γεγονότα του κορονοϊού.
Την καραντινα την βίωσα σαν κάτι το περίεργο ,επιφυλακτικα ... με καχυποψία και απλα περιμενα οπως ολοι να δουμε που θα καταλήξει . Όλοι έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας διάφορα σενάρια για το πως και γιατί... αλλα φαντάζομαι θα το μάθουμε αργότερα αυτό .Ηταν μια αίσθηση μελαγχολική ,βγαλμένη απο προφητείες ,και του στυλ του τι γίνεται τώρα και πως θα αντιδράσουμε...

Το e-elpida ευχαριστεί τον Περικλή για τον χρόνο που μας αφιέρωσε και ανανεώνει το ραντεβού με όλη την ομάδα του.
Μείνετε συντονισμένοι, ετοιμάζεται κάτι πολυ ωραίο!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ