Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΗΣ"





Γράφει η σύμβουλος ομορφιάς Αθανασία Κυρίτση 


 Χαμόγελο/Γέλιο - Το στολίδι του προσώπου.Το χαμόγελο,το μειδίασμα,όπως και το γέλιο αποτελούν βασικό συμπλήρωμα της επικοινωνίας κάθε ανθρώπου και λειτουργούν ως οιωνοί συναισθηματικός διάλογος με θετικές προεκτάσεις στην καθημερινή του ζωή.Το χαμόγελο για όποιον το χρησιμοποιεί στην καθημερινή του ζωή,είναι δύναμη.Αυτός είναι ο λόγος που ο τηλεπαρουσιαστής χαμόγελα στην οθόνη,ο πολιτικός στους ψηφοφόρους,ο πωλητής στους πελάτες του κ.ο.κ. 

Το χαμόγελο πλουτίζει αυτούς που το δέχονται,δεν φτωχαινει όμως ποτέ αυτούς που το δίνουν ενώ παράλληλα επιδρά αφοπλιστικα στην αρνητική διάθεση του άλλου.

 Το χαμόγελο,η ενστικτώδης αυτή κίνηση που είναι δομημένη στο νευρικό μας σύστημα,αλλάζει την εσωτερική βιοχημεία του οργανισμού,με αποτέλεσμα την απελευθέρωση ικανής ποσότητας θετικής ενέργειας. Ενέργεια που γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον άλλο και επηρεάζει θετικά στην ψυχολογία του. Με το χαμόγελο ο άνθρωπος,εκτός του ότι "στολίζει"το πρόσωπό του,εκδηλώνει συγχρόνως και τα συναισθήματα του. Το στοιχείο αυτό έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος για εμάς τους Έλληνες,που αντίθετα με ότι πιστεύουμε για λόγους σοβαροφάνειας η δεν ξέρω τι,είμαστε υπερβολικά φειδωλοί στο να χαμογελάμε. 

Υπάρχουν πολλά είδη χαμόγελου:το ανοιχτό,το ασύμμετρο,τα σφιγμένα χείλη,το ψεύτικο,το υπερβολικό,το αληθινό και ζεστό,το αισθησιακό,το ερωτικό.Στο ειλικρινές χαμόγελο υπάρχει συνεργασία χειλιών,ματιών και μήλων του προσώπου.

 ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

1. Το χαμόγελο,όπως και το γέλιο,επειδή επηρεάζει θετικά το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα,πολλαπλασιάζει την ελκυστικότητα μας.

 2. Η πορεία της ημέρας μας σχετίζεται άμεσα με τις γωνίες που παίρνει το στόμα μας. Θυμηθείτε,λοιπόν,ότι κάποιοι άνθρωποι παραπονιούνται γιατί τα τριαντάφυλλα έχουν αγκάθια και συνοφρυώνονται.Κάποιοι άλλοι πάλι είναι ευτυχείς που τα αγκάθια έχουν τριαντάφυλλα και γι'αυτο χαμογελούν. 

Ο ανοιχτόκαρδος και αισιόδοξος άνθρωπος γελά για να ξεχάσει... 

Ο κλειστός και απαισιόδοξος ξεχνά να γελάσει...

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ