Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

εΜΠΥριες περι εκδηλώσεων






Καλησπέρα σας !!!

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είμαι και πάλι εδώ!!!!

Αν και είχα σκοπό να γράψω κάτι άλλο δεν μπορώ να μην σχολιάσω τις τελευταίες αναρτήσεις με θέμα τα πανηγύρια ,τα χορευτικά , τις πρόβες και γενικά τα πολιτιστικά.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.

Με το ξέσπασμα της πανδημίας και το lock down που διέταξε η κυβέρνησή μας όπως όλα τα σχολεία έτσι και οι πολιτιστικοί φορείς σταμάτησαν τις δραστηριότητες τους. Όλο αυτό το διάστημα του αποκλεισμού άλλοι επέλεξαν την απραξία (μακριά από μας ) ,άλλοι επέλεξαν με εναλλακτικούς τρόπους να κάνουν αυτό που αγαπούν δηλαδή να χορεύουν , κάνοντας βιντεάκια , διαδικτυακά μαθήματα κτλ.( Αυτοί είμαστε !!!!). Σκοπός μας η τέρψη καθαρά !

Μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα και επετράπη η λειτουργία των πολιτιστικών φορέων ( άνοιξε ο ΚΑΔ όπως λένε αυτοί που ξέρουν ) ξεκινήσαμε τις πρόβες μας σεβόμενοι τα μέτρα. Με αντισηπτικά ,με γάντια ,με μαντήλια,με αποστάσεις στα κεντρικά !!! Όχι στα στενά και στα μαγαζάκια.

Ο σύλλογος μας (με πίεση των χορευτών μας και φυσικά την δικιά μου ) αποφάσισε να γίνουν πρόβες σεβόμενοι πάντα τα μέτρα.

Από εκεί και πέρα όπως και κάθε χρονιά οι πρόβες μας τελείωσαν τον Ιούνιο μιας και δεν υπάρχει κάποια εκδήλωση στον ορίζοντα.

Εκδήλωση δεν υπάρχει στον ορίζοντα γιατι δεν επιτρέπεται ακόμα δια νόμου! Ας τελειώσουμε λίγο με την καραμέλα ότι δεν γίνονται εκδηλώσεις γιατί δεν αποφασίζουν οι υπεύθυνοι. Και ας σταματήσουν οι επαναστάσεις και οι ανατροπές των καθεστώτων και μπλα μπλα .

Για να διεξαχθεί εκδήλωση θα πρέπει ο φορέας που την οργανώνει να επιτηρεί τα μέτρα, δηλαδή αποστάσεις στα τραπέζια , ασφάλεια στο σέρβις ,τήρηση των μέτρων στον χορό (συγνώμη χορός μόνο με γαντάκια και ανά τραπέζι). Πράγματα ανέφικτα και στο τέλος τέλος χάνουμε την έννοια της εκδήλωσης.

Προς το παρόν όλες οι εκδηλώσεις που οργανώνονται αφορούν θεατρικές παραστάσεις,κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες , δηλαδή εκδηλώσεις στις οποίες μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα .

Πως να κάνουμε χορευτική εκδήλωση με 40 άτομα αλλά να μην πιάνονται ,χάνουμε το νόημα .

Όσο για τα πανηγύρια δεν διοργανώνονται ακόμα από συλλόγους ( για την περιοχή μας μιλάω ) αλλά από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ας υποθέσουμε ότι κάνουμε την αναβίωση του πανηγυριού του προφήτη Ηλία που το περιμένουμε όλοι μας όλη την χρονιά. Που θα μπουν τα τραπέζια ανά δύο μέτρα ,που θα βάλεις τις ψησταριές για να μην έρχονται σε επαφή με τον κόσμο, πώς θα εξασφαλίσεις να σηκώνεται τραπέζι τραπέζι να χορεύει . Πράγματα ανέφικτα ξανά λέω. Και εμένα δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται αλλά να μην ακούγονται και τρελά πράγματα. Και μην ακούω δικαιολογίες του τύπου "έλα μωρέ όλοι έτσι κάνουν " και "ποιος θα τα ελέγξει αυτά". Μια χαζομάρα να γίνει και να οδηγηθούμε σε κανένα τοπικό lock down ποιος θα πάρει την ευθύνη της οικονομικής καταστροφής ;;;;

Ας κάνουν το βήμα οι πρώτοι τολμηροί και θα φανεί !!! ( Αν και τα δείγματα από Πελοπόννησο είναι μάλλον προς το να μας τα κόψουν όλα ).

Παιδιά ας μην χάνουμε την ελπίδα μας, είναι ένα δύσκολο ιδιαίτερο καλοκαίρι που τίποτα δεν το κάνει ίδιο με τα άλλα όσο και αν προσπαθούμε ....

Ας σεβαστούμε τα μέτρα και ας παλέψουμε όλοι μαζί να ξαναέρθουμε γρήγορα στην κανονικότητα. Καλό καλοκαίρι δεν λέμε και δεν αποχαιρετούμε κανέναν έτσι απλά. Αν χαλαρώσουν λίγο τα μέτρα μπαμ μπαμ σε χρόνο ντε τε κάνουμε όχι απλή εκδήλωση αλλά υπερπαραγωγή όπως μόνο εμείς ξέρουμε ( και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ).

Μπυρος Μιχαήλ μαζί με όλα τα άλλα και χοροδιδάσκαλος του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΎ ΟΜΊΛΟΥ ΛΙΤΟΧΏΡΟΥ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ