Η Κλειώ φτιάχνει σπιτική παραδοσιακή σπανακοτυρόπιτα στο e-elpida.
Για την ζύμη: 800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 4 κουτ σούπας λάδι, 3 κουτ σούπας ξύδι, 1,5 του γλυκού αλάτι και 360 μλ νερό. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και το αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση: 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο, 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, 2 κρεμμύδια ξηρά, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και 3 αυγά, μια κουταλιά ρύζι και ο,5 κιλό φέτα. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σπανάκι, ρίχνουμε το ρύζι και το σβήνουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά ρίχνουμε τα αυγά και το πιπέρι και το αλάτι. Την φέτα την τρίβουμε σε τρίμματα και την ρίχνουμε όταν στρώσουμε το σπανάκι.
Δείτε την εδώ:
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου