Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΕ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕ ΞΑΦΝΙΚΟ ΦΕΚ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!





ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ






Βάσει ΦΕΚ που εκδόθηκε χθες το βράδυ 14/06/2020, απαγορεύεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η είσοδος πολιτών τρίτων χωρών από τα χερσαία σύνορα της χώρας.


Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, σημειώνει ότι αυτή η απόφαση που πάρθηκε την «τελευταία στιγμή», προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση τόσο σε Σέρβους τουρίστες που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην Ελλάδα, όσο και σε Έλληνες πράκτορες κυρίως στην Πιερία, τη Χαλκιδική και την Kαβάλα, που τους περίμεναν.


«Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σε πολλά τουριστικά γραφεία στη Βόρεια Ελλάδα και σε λεωφορεία μεταφοράς τουριστών σε καταλύματα», τονίζει ο κ. Τάσιος, επισημαίνοντας: «Σήμερα είχαμε μόνο τουρίστες μόνο από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η Σερβία είναι εκτός Σένγκεν χώρα».


Όσοι Σέρβοι τουρίστες έφτασαν στα χερσαία σύνορα, δεν μπόρεσαν να μπουν στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία. «Δυστυχώς σήμερα είχαμε μια πρώτη δυσφήμιση. Σχεδόν ένα πολεμικό πλήγμα στη σεζόν Covid 19. Ελπίζουμε να είναι και το τελευταίο», καταλήγει ο κ. Τάσιος.


Έντονη ήταν και η αντίδραση της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ξυπτερά Ευαγγελίας:


Αξιότιμοι κύριοι στην κυβέρνηση,
Δεν μπορούσατε να το ανακοινώσετε πιο μπροστά ??

Ακόμη ένα χτύπημα στον ήδη ταλαιπωρημένο ελληνικό τουρισμό. Μεγάλη δυσφήμιση ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα. Η χώρα έχει χάσει την αξιοπιστία της όχι μόνο στους Έλληνες επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό αλλά και σε όλες τις τουριστικές αγορές .
Την μία στιγμή ο πρωθυπουργός με κάθε επισημότητα ανακοίνωνει ότι τα σύνορα ανοίγουν στις 15/6 και την άλλη ξαφνικά, στις 14/6 , χωρίς καμία άλλη ενημέρωση εκδίδεται ΦΕΚ που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα μέχρι τις 30/6.

Οργή και αναστάτωση στους ξενοδόχους που με μηδενικές κρατήσεις και με πολλές οικονομικές δυσκολίες ετοιμάζουν τα ξενοδοχεία τους. - Πρωτόκολλα προμήθειες προσλήψεις-. Πως θα κάνουμε προγραμματισμό όταν όλα αλλάζουν στο παρά πέντε και χωρίς προειδοποίηση ?

Και αφού εμάς στη Βόρεια Ελλάδα δεν μας υπολογίζετε, φαίνεται ότι απαξιώνετε και τα τουριστικά γραφεία των ξένων χωρών που προγραμμάτισαν, αλλά και τους επισκέπτες που πήραν την απόφαση να ταξιδέψουν? Έφτασαν μετά από ώρες ταξιδιού στα σύνορα και δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους Σέρβους τουρίστες. Μετά από αυτό μάλλον δεν θα αποφασίσει να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα ούτε από τις Βαλκανικές χώρες τους επόμενους μήνες.

Για ανικανότητα της κυβέρνησης κάνει λόγο η βουλεύτρια Πιερίας κ.Μπέτυ Σκουφά:





"

Για ακόμη μια φορά ο Υπουργός Τουρισμού κ.Θεοχάρης απέδειξε ότι παρά τις πανηγυρικές “ενάρξεις” της τουριστικής περιόδου από τον Πρωθυπουργό στην Σαντορίνη λειτουργεί χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα. Η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Πιερία δέχτηκαν καίριο πλήγμα με την έκδοση ΦΕΚ απροειδοποίητα την Κυριακή 14/6 και μάλιστα αργά το βράδυ, με οδηγία του ΥΠΕΞ, που απαγορεύει την είσοδο πολιτών εκτός της συνθήκης Σέγκεν στην χώρα μας την 15/6, ενώ μέχρι την Κυριακή το πρωί πολυδιαφημισμένες σελίδες δήθεν ενημέρωσης των ξένων πολιτών διαβεβαίωναν περί του αντιθέτου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα Σέρβοι και Ρουμάνοι πολίτες που είχαν σχεδιάσει τις διακοπές τους στην χώρα μας να επιστρέψουν άπραγοι και μετά από πολύ μεγάλη ταλαιπωρία στις χώρες τους, κι ενώ τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις της Πιερίας είχαν ετοιμαστεί να τους υποδεχτούν.







Δυστυχώς η κυβέρνηση για άλλη μια φορά απέδειξε την ανικανότητά της. Όχι μόνο δεν στήριξε οικονομικά τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του τουρισμού αλλά με τις σπασμωδικές και του ποδαριού ενέργειές της ψαλιδίζει και τις ελάχιστες ελπίδες των τουριστικών επιχειρήσεων να σηκώσουν κεφάλι. Σοβαρευτείτε επιτέλους! Εκτός από την επικοινωνία και τα προπαγανδιστικά, δωρεάν, αλλά άνευ ουσιαστικού περιεχομένου τριήμερα του “Μωυσή” στην Σαντορίνη υπάρχουν και οι πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων του τουρισμού που τις αγνοείτε επιδεικτικά! Εκτός από τα νησιά μας υπάρχει και η Βόρεια Ελλάδα, η Πιερία. Επιτέλους κοιτάξτε και προς τα εδώ. Φτάνει πια"




Οργισμένη ήταν και η αντίδραση του Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζόβα:





"
Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα ! Άνθρωποι να είναι στο δρόμο για Ελλάδα και να αλλάζουν τους κανονισμούς τελευταία στιγμή .Πόσες γκάφες να υποστούμε ακόμα σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα ;;"


Έξαλλος με την καθυστερημένη λήψη της απόδασης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δίου Ολύμπου Γιώργος Καραλής:


"
ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ;,

Μεγάλη δυσφήμιση για την χώρα μας, μεγάλες κι οι απώλειες για την Βόρεια Ελλάδα θα φέρει η μη αποδοχή τουριστών στις 15/06/2020.
Κρίμα για τους επαγγελματίες του τουρισμού που προετοιμάστηκαν για την υποδοχή των πρώτων τουριστών.
Τεράστιο πλήγμα δέχεται και η ψυχολογία μας, που τόσο ανάγκη είχαμε μετά την περίοδο της καραντίνας, με την προσμονή έναρξης της τουριστικής σεζόν.
Ελπίζουμε να κινηθούν γρήγορα οι αρμόδιοι, να συμμαζέψουν την κατάσταση και να καταφέρουν να ανοίξουν τα σύνορα πιο νωρίς απο το προβλεπόμενο."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ