Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ e-elpida!!!


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ




Ξυπτερά Ευαγγελία, του Χρήστου και της Ακριβής.



Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λιτόχωρο στους πρόποδες του Ολύμπου.

Αποφοίτησα από το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήχθηκα με κατατακτήριες στο τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Σήμερα είμαι Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη».

H εταιρεία «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» Α.Ε., της οποίας είμαι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ιδρύθηκε το 1996. Σήμερα έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί τέσσερα ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας τριακοσίων σαράντα πέντε δωματίων. Στην Παραλία Κατερίνης βρίσκονται το ξενοδοχειακό συγκρότημα Mediterranean Village Hotel & Spa 5*, το Mediterranean Resort 4* και το Mediterranean Princess 4* και στο Λιτόχωρο το ξενοδοχείο Olympus Mediterranean 4*.

Συμμετείχα επί σειρά ετών σε διοικητικά συμβούλια πολιτιστικών συλλόγων, συλλόγων γονέων-κηδεμόνων και επαγγελματικών συλλόγων, ως γραμματέας, ταμίας και πρόεδρος. Είμαι ιδρυτικό μέλος του «Ελληνο-Ρουμανικού Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συνδέσμου Βορείου Ελλάδας»

Είμαι ιδρυτικό μέλος και συμμετέχω στην«Ελληνική Ένωση Γυναικών για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό»HellenicAssociationWomeninCultureandTourismHAWCT, σε πολιτιστικούς συλλόγους, στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου ΟΡΦΕΟ και στα Ολύμπια εν Δίω.

Από το 2014 ως σήμερα έχω την τιμή να εκπροσωπώ τους ξενοδόχους της Πιερίας από την θέση της προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ και είμαι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ξ., «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων» (2017-σήμερα).

Από την αρχή της ενασχόλησής μου με τον τουρισμό -την οικονομία της φιλοξενίας- και βέβαια πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια, οργανώνω και συμμετέχω σε δράσεις και εκδηλώσεις για την ανάδειξη του τόπου μου και την περαιτέρω σύνδεση του ξενοδοχειακού κλάδου με την τοπική κοινωνία.

Επαγγελματική Διεύθυνση: Mediterranean Village Hotel & Spa, Παραλία Κατερίνης - 60100. tel.:2351064612. fax:2351064611. E-mail: xyptera@gmail.com URL: www.mediterraneanhotels.gr







Καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ που μας στηρίζετε και όπως ξέρετε επιλέξαμε το μπλογκ να ανοίξει με τον τουρισμό που είναι βασικό κομμάτι της περιοχής μας ειδικότερα μετά την πανδημία και την κατάσταση που έχει εξελιχθεί. Απασχολεί πάρα πολύ κόσμο γι' αυτό κι επιλέξαμε εσάς να κάνουμε την εναρκτήρια συνέντευξη της επανεκκίνησης.

Στην πρώτη ενότητα θα αναφερθούμε λίγο στην επόμενη μέρα.

Ποια είναι η επόμενη μέρα μετά την πανδημία;Οι ξενοδόχοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε;;

Ευχαριστώ για την φιλοξενία και σας εύχομαι η επανεκκίνηση της λειτουργίας του blog να αποτελέσει και για σας το κίνητρο για να κάνετε δημιουργικά πράγματα. Να ασχοληθείτε με τις πολιτιστικές πτυχές και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας που ακόμη δεν έχουν αναδειχθεί ή είναι λιγότερο γνωστές.

Είναι δεδομένο και πολύ σημαντικό για μια ακόμη φορά το ότι αναγνωρίζεται από όλους ο τουρισμός ως βασικός πυλώνας οικονομικής μεγέθυνσης και τοπικής ανάπτυξης.

Και με ρωτάτε τώρα για την επόμενη μέρα.Ποια επόμενη μέρα και τι σημαίνει επόμενη μέρα τώρα που ακόμη βρισκόμαστε μέσα στην εξέλιξη της πανδημίας του covid19; Για ποια επόμενη μέρα να συζητήσουμε; Άμεσα , του χρόνου;Με ρωτάτε για τα επόμενα χρόνια;

Ο τουρισμός είναι η μετακίνηση απ' τον τόπο που διαμένεις σε έναν άλλο τόπο για κάποιο σκοπό. Είτε αυτός ο σκοπός είναι διακοπές,είτε είναι επαγγελματικός λόγος,είτε είναι η αναζήτηση άλλων ενδιαφερόντων κτλ.Επομένως πρέπει να εξετάσουμε τον τόπο και τη χώρα προέλευσης, τη μετακίνηση και τον προορισμό.



Αυτή τη χρονική στιγμή δεν ξέρουμε πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση των πολιτών μεταξύ των χωρών και όσο αυτό δεν το γνωρίζουμε,δεν μπορούμε να μιλάμε για τον τουρισμό .Σε κάθε χώρα η πανδημία εξελίσσεται με ένα διαφορετικό τρόπο.Η κάθε χώρα έχει κλειστά τα σύνορα της, και ανάλογα με την εξέλιξη θα εξετάσει πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα επιτρέψει στους πολίτες της να κυκλοφορήσουν και τους δυνητικούς επισκέπτες να την επισκεφθούν. Το βασικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η διασφάλιση της υγείας κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών. Οι περισσότερες χώρες έχουν βάλει ορούς,ότι οποίος εισέρχεται στη χώρα θα πρέπει να κάνει testή θα πρέπει να μπαίνει για 14 μέρες σε καραντίνα ή και τα δύο. Αυτά είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για να αποφασίσει κάποιος να κάνει διακοπές.


Πάμε λίγο στην περιοχή μας η οποία πέρασε σχετικά ανώδυνα ,από πλευράς κρουσμάτων,την πανδημία .Μπορούμε να το αξιοποιήσουμε αυτό προς όφελος του τουρισμού μας;



Όντως η περιοχή διαχειρίστηκε πολύ καλά την υγειονομική κρίση από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης,των δημοσίων υπηρεσιών, της αστυνομίας, των επαγγελματιών και βέβαια με την συνετή στάση των κατοίκων. Όλα λειτούργησαν υπό τις εντολές και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με στόχο να μην παρουσιαστείκανένα πρόβλημα στην υγεία των κατοίκων. Η χώρα μας επέδειξε μεγάλη σοβαρότητα στο θέμα αυτό και δημιούργησε θετική εικόνα στο εξωτερικό. Η Πιερία  διαθέτει νοσοκομείο, κέντρα υγείας, αγροτικά  ιατρεία και βέβαια βρίσκεται δίπλα στη Θεσσαλονίκη με πολλές δομές υγείας. Επομένως έχει άριστη υγειονομική κάλυψη και αυτό πρέπει να το προσθέσει στα θετικά της και να το αναδείξει στην επικοινωνιακή στρατηγική της.  Οι μελέτες που είχαν γίνει μετά την εμφάνιση επιδημιών σε κάποιες χώρες έδειξαν ότι μετά το τέλος της επιδημίας προτιμούνταν προορισμοί που είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Εσωτερικός τουρισμός

Πως μπορεί κατά τη γνώμη σας η κυβέρνηση να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμο τωρά που δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις π.χ με την αυξηση των εισητήριων του κοινωνικόυ τουρισμου;

Από την ώρα που οι μετακινήσειςαπό το εξωτερικό έχουν σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας, όλες οι χώρες έχουν στραφεί προς τον εσωτερικό τους τουρισμό.Προτρέπουν δηλαδή τους πολίτες τους να αποφύγουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να επιλέξουν εσωτερικούς προορισμούς. Το ίδιο επιχειρεί να κάνει και η Ελλάδα.Ο εσωτερικόςτουρισμός όμως δεν είναι πάνω από το 10% του τουρισμού της χώρας.Δηλαδή είναι πολύ μικρό το ποσοστό αυτό για να δώσει θετικό πρόσημο στην τουριστική δραστηριότητα.
Η συζήτηση για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού θα έπρεπε να είχε ανοίξει πολύ πριν ξεκινήσει η πανδημία του κορωνοιου.Έχει ζητηθεί αυτό τα προηγούμενα χρόνια από την πλευρά των φορέων μας. Θα πρέπει να δούμε ως χώρα τον εσωτερικό τουρισμόσε ένα συνολικό και οργανωμένο πρόγραμμα που θα αφορά όλες τις εποχές του χρόνου, την διάρκεια, τις ηλικίες, τις δραστηριότητες και τις θεματικές ενότητες.  Η δυνατότητα των Ελλήνων να ταξιδεύουν με οικονομική ενίσχυση πρέπει να περιλαμβάνει και τις ηπειρωτικές ορεινές περιοχές, τις δραστηριότητες στη φύση, τις επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα σχολεία με τις λευκές ή πράσινες εβδομάδες κλπ.  Οι ορεινοί οικισμοί στην Πιερία που διαθέτει τόσο καλό οδικό δίκτυο θα ζωντάνευαν με τέτοια προγράμματα.
Επειδή με ρωτάτε για το φετινό καλοκαίρι θα σας έλεγα πως δεν πιστεύουμε ότι ο εσωτερικόςτουρισμός μπορεί να ενισχύσει και να σώσει την κατάσταση. Δεν υπάρχει χρόνος για να γίνουν τέτοια προγράμματα. Είναι πολύ αργά.

Ο περιορισμένος αριθμός μετακινήσεων των Ελλήνων που σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη επιλέγουν για διακοπές τα εξοχικά τους ή τα εξοχικά φίλων τους, θα δώσει μία μικρή ώθησηστην εστίασηκαι αυτό για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου.

Πιάνομαι από κάτι που είπατε για τα πολιτιστικά,όμως επειδή όντως ο εσωτερικός τουρισμός ευνοείται σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτιστικες εκδηλωσεις,το πρόβλημα είναι φέτος,θα μπορέσουν να γίνουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις;

Φέτος δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά. Μιλούσα γενικά για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις όλου του χρόνου οι οποίες κρατάνε ζωντανό έναν τόπο. Κι έχουμε και τις αθλητικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι Μαραθώνιοι, οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός, καθώς προσελκύουν κόσμο απ' όλες τις χώρες. Όλα αυτά μαζί μπορούν να κάνουν κάτι. Είμαστε μια περιοχή με δυναμική και λόγο για να την επισκεφθείς.

 Λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων

Πολύ σωστά!Με τα μέτρα τώρα που προωθει η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία των ξενοδοχειων,οι μονάδες καθίστανται βιωσιμες;Υπάρχει κίνδυνος να μην ανοίξει μέρος των μονάδων;

Ας δούμε ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα.Αυτή τη στιγμή έχουν αναστολή λειτουργίας όλα τα ξενοδοχεία μέχρι τις 31/5.Τα ξενοδοχεία συνεχούςλειτουργίας θα λειτουργήσουναπό την 1ηΙουνίου. Στην Πιερία έχουμε τέτοια ξενοδοχεία που είναι κυρίως πόλης, υπάρχουν όμως και αρκετά εκτός των πόλεων. Δεν έχει οριστεί ακριβώς πότε θα λειτουργήσουν τα εποχικά καταλύματα.  Το άλλο που έχουμε ως δεδομένο είναι ότι όλες οι χώρες απ' όπου κι εμείς περιμένουμε επισκέπτες,θέλουν να κάνουν τη δικιά τους υγειονομικήδιαχείριση,και τα σύνορα είναι κλειστά.  Είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρχουν πτήσεις μέχρι και τις 15 Ιουνίουκαι δεν γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν τα σύνορα, άρα δεν θα υπάρξει μετακίνηση μεταξύ των χωρών.
Για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση με το ποια ξενοδοχεία είναι συνεχούς λειτουργίας και ποια είναι εποχικά,η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας προτείναμε να δοθεί η δυνατότητα να ανοίξουν όλα μαζί.
Από την Δευτέρα 18/5 αναμένουμε σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει και τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα λειτουργίας, όπου θα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι υγειονομικοί κανόνες. Περιμένουμε ακόμη να διευκρινιστούν οι  πιθανές ποινικές και αστικές ευθύνες, και η αξίωση αποζημιώσεων σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος,Το κρούσμα δυστυχώς θα εκδηλωθεί στο κατάλυμα ενώ μπορεί να έχει προκληθεί και κατά τη διάρκεια της μετακίνησης, της επίσκεψης σε εστιατόριακαι μπαρ της περιοχής εκτός ξενοδοχείου κλπ.

Η κάθε επιχείρηση  θα αξιολογήσει την πληρότητα, το λειτουργικό κόστος, το επιχειρηματικό ρίσκο και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα και θα αποφασίσει αν θα ανοίξει.


Τι προβλέπεται για τους μισθούς και τα ωράρια λειτουργίας καθώς και για τα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων; Με ποιον τρόπο η Ένωση ξενοδόχων θα περιφρουρήσει τα παραπάνω;

Εμείς ζητούμε να επιδοτηθεί η εργασία και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι για όσους δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν τα ημερομίσθια που απαιτούνται.
Όπως πρέπει να μεριμνήσει και για τους επιχειρηματίες. Κανένας επαγγελματίας δεν έχει πάρει κάποια ενίσχυση. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει κάνει μόνο αναστολές πληρωμών και όλα τα άλλα που ανακοινώνονται είναι δανεισμοί.
Σε ότι αφορά τα μέτρα ασφαλείας τώρα, οφείλουμε να πούμε πως θα πρέπει οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τα μέτρα για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για την ασφάλεια των οικογενειών τους και των επισκεπτών.

Η Ένωση δεν νομοθετεί, ούτε αποφασίζει, ούτε επιβάλει. Μόνο προτείνει και κατευθύνει! Φυσικά και δεν μπορεί να υπάρχει κοινή τιμολογιακή πολιτική. Ο κάθε επιχειρηματίας διαμορφώνει το προϊόν του. Για να υπάρχει το προϊόν, υπάρχει και ο αγοραστής. Η Πιερία έχει πολύ καλά καταλύματα όλων των κατηγοριών με τιμές ανάλογες των παροχών τους και στο παραλιακό μέτωπο και στον ορεινό όγκο.

Eξωτερικός τουρισμός

Η περιοχή μας βασίζεται τουριστικά στην περιοχή των Βαλκανίων. Υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για το άνοιγμα των συνόρων ώστε να μπορέσουν να έρθουν;

Καταρχάς δεν έχουμε 100% Βαλκάνια. Σαφώς έχουμε όντως μεγάλο ποσοστό από εκεί όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε χώρα με τις γειτονικές της. Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό από την Κεντρική Ευρώπη, από την Ρωσία καθώς και πολύ μικρά ποσοστά από πάρα πολλές διαφορετικές χώρες που έρχονται για τον Όλυμπο. Έχει μια δυναμική αυτή η περιοχή!
Σε ότι αφορά το άνοιγμα των συνόρων, αυτή την στιγμή η μόνη απόφαση είναι της Κομισιόν που λέει « σταδιακά δείτε το μεταξύ σας οι χώρες και ανοίξτε»

Ποια η θέση σας σχετικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση; 

Η βραχυχρόνια μίσθωση ήταν μια πραγματικότητα μεσώ πολλών διαδικτυακών κόμβων όπως η Airbnb. Με την ζήτηση που υπήρχε, τις φθηνές πτήσεις και την τάση να ταξιδεύουν όλες οι ηλικίες δημιουργήθηκε και αυτό το προϊόν που ξεπέρασε τα όρια μιας απλής ενοικίασης ενός διαμερίσματος και έγινε μία κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα που δημιούργησε αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες κυρίως ως προς την ασφάλεια και την δυσκολία ανεύρεσηςστέγης προς ενοικίαση  από τους ντόπιους κατοίκους Όταν κάτι είναι μια πραγματικότητα δεν μπορείς να πεις αν το θέλεις η όχι. Το θέμα είναι το πως λειτουργούν αυτά τα καταλύματα, αν πληρούν τις προϋποθέσεις, με ποιες αδειοδοτήσεις λειτουργούν και αν έχουνε ισότιμους κανόνες με τα άλλα καταλύματα.
Αν για παράδειγμα κάποιος θέλει να λειτουργήσει  πέντε δωμάτια σαν "ενοικιαζόμενα δωμάτια" με άδεια από τον ΕΟΤ  (ΠΥΤ) χρειάζεται και μια σειρά πολλώναδειοδοτήσεων (έλεγχος πυρασφάλειας υγειονομικός έλεγχος) , δεν μπορεί κάποιος άλλος με τα αντίστοιχα δωμάτια να μην υποχρεούται σε αδειοδότηση. Και τώρα που το ζητούμενο είναι η ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊουτα υγειονομικά πρωτόκολλα πρέπει να εφαρμοστούν από όλους; Επομένως θα πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να τους ελέγχους όλους. Τα ξενοδοχεία τηρούν βιβλίο πόρτας (καταγράφεται ποιος διαμένει και πότε) το οποίο απαιτείται  από την αστυνομία για έλεγχο της εγκληματικότητας και επιδημιών.

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα καταλύματα βραχυχρόνιας, πως ξέρουμε ποιος μπήκε και πότε καθώς με τα νέα πρωτόκολλα θα πρέπει να μένει για 24 ώρες κλειστό μετά από κάθε ενοικίαση, θα τηρείται αυτό; Και τέλος ενώ μια επιχείρηση είναι φορολογικά και ασφαλιστικά επιβαρυμένη ενώ μία "επιχείρηση" βραχυχρόνιας μίσθωσης όχι. Δεν πληρώνουν ούτε δημοτικά τέλη, παρεπιδημούντων κλπ. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρούμε στον νομό μας μια αύξηση των παράνομων καταλυμάτων,  καθώς κάποιες εταιρίες με έδρα κυρίως τα Βαλκάνια αγοράζουν ή νοικιάζουν μεμονωμένα δωμάτια ή ήδη έτοιμα καταλύματα και δημιουργούν έτσι μικρές ενεξέλεγκτεςμονάδες.

Κλείνοντας, είστε αισιόδοξη ότι πάρα τις δυσκολίες θα τα καταφέρουμε φέτος;

Όταν αξιολογούμε μία κατάσταση, δεν πρέπει να γίνεται με βάση το συναίσθημα, το θυμικό η την ψυχολογία της στιγμής, την αξιολογούμε με βάση τα δεδομένα. Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη. Με βάση τα τωρινά δεδομένα όποιοι δουλέψουν θα δουλέψουν για μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς κέρδος. Το μεγάλο πλεονέκτημα για τις Ακτές του Ολύμπου για την συγκεκριμένη στιγμή είναι το οδικό μας δίκτυο που μας φέρνει πολύ κοντά σε πολλές περιοχές, όλος ο νομός είναι εύκολα προσβάσιμος. Επίσης μπορεί ο επισκέπτης να βρει τα πάντα σε επίπεδο υποδομών ώστε να ξεφύγει για λίγο από την πίεση των τελευταίων μηνών.
Άμεσα όμως χρειάζονται συνέργειες ώστε το επόμενο διάστημα  να περάσουμε το μήνυμα στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη πως είμαστε κοντά, οι οδικοί άξονες είναι ανοικτοί και έχουμε διαμορφώσει δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές όπως απαιτούνται τώραγια  να τους φιλοξενήσουμε.
Όταν μιλάμε για τον τουρισμό δηλαδή την οικονομία της φιλοξενίας, δεν εννοούμε μόνο τα ξενοδοχεία  αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, τα καταστήματα, τις μεταφορές, την εστίαση και τους επισκέψιμους χώρους, τα μουσεία κλπ. Το τουριστικό προϊόν είμαστε όλοι μας!Είναι ο Τόπος, το αστικό και φυσικό περιβάλλον που τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζονται προστασία.
Θα πρέπει να μελετήσουμε πάρα πολύ καλά τι είναι αυτό που έχουμε και να το επανασχεδιάσουμε ώστε να το προσφέρουμε σύμφωνα με τις νέες αναζητήσεις και το νέο σκεπτικό που θα έχουν οι άνθρωποιγια την μετακίνηση και τις διακοπές τους. Πολλά θα αλλάξουν μετά το τέλος της πανδημίας. Ας δούμε πιο μακριά από το φετινό ή το επόμενο καλοκαίρι. Όλοι, όσους ανέφερα παραπάνω,  πρέπει να είμαστε  ενημερωμένοι, εκπαιδευμένοι  και προετοιμασμένοι για αυτό.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ