Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΚΑΙ ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΟΡΕΞΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ!



Χοιρινό κότσι στο φούρνο με πατάτες πουρέ και λαχανο ξυδατο


Παίρνουμε ένα μεγάλο κότσι χοιρινό
Αλάτι, πιπέρι
4 δαμάσκηνα
Ενα καρότο
3 ποτήρια νερό
Το χυμό ενός πορτοκαλιού
Μία μπυρα
Θυμάρι
Μουστάρδα
Καραμελωμένο βαλσαμικο με συκο.

Ολα μαζί τα βάζουμε στο φούρνο στους 180ο. 20 λεπτά πριν το βγάλουμε ανακατεύουμε το χυμό μισού πορτοκαλιού με μια κουταλιά μέλι και λίγες κουταλιές απο το ζουμί, τα αναμειγνύουμε και το ρίχνουμε πάνω στο κρέας. Ψήνουμε ακόμα λίγα λεπτά και το βγάζούμε απο το φούρνο για να μην ξεραθεί.

Πουρές πατάτας

Βράζουμε τις πατάτες τις περνάμε απο τον μύλο και στο μπωλ βάζουμε επίσης μια μεγάλη κουτάλια βούτυρο, αλάτι, 1 φλυτζανι τυριά τριμμένα και γάλα χλιαρό. Τα ανακατεύουμε καλα μέχρι να γινει ο πουρές λίγος σφιχτός . Το βάζουμε στο Κορνέτα και βγάζουμε ροζέτες πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τις ροδιζούμε στο φούρνο.

Λαχανο ξυδατο
Τρία ποτήρια ψιλοκομμένο λαχανο [κραμπι]
Αλάτι, πιπερι
Μισό φλυτζανακι του καφέ μηλοξυδο
Μισό ξυνομηλο ψιλοκομμένο
Τρεις κουταλιές λάδι


Σοτάρουμε το λαχανο μαζί με το ξυνόμηλο, ρίχνουμε το αλάτι , το πιπερι και σβήνουμε με το μηλοξυδο. Τα ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ψηθεί το λαχανο . Δεν θέλει πάνω απο 7 λεπτά. Ειναι ωραιο να ειναι λίγο τραγανό.

Σάλτσα
Πάρτε ενα φλυτζανι απο το ζουμί του κρέατος, βάλτε μια κουτάλια νισεστέ και δέστε τη σάλτσα . Την ρίχνετε πάνω στο πουρέ και στο κρέας. Έβαλα και Θυμάρι. Επίσης είναι ωραίο και το φασκόμηλο.







Κεικ με παπαρουνόσπορο



325 γραμ ζάχαρη άχνη
5 αυγά μέτρια
1 βανίλια
200 μλ γάλα χλιαρο
100 γραμ βούυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100μλ ηλιέλαιο
300 γραμ αλεύρι
Τρία κουταλάκια του γλυκού B P
Μια πρεζα αλάτι
Στη μύτη απο το κουταλάκι του γλυκού σόδα του φαγητού .[ελαχιστο]
Ενα φλυτζανακι του καφέ παπαρουνόσπορο



Χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο την βανίλια και τα αυγά, μετά το γάλα για τρία λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι ,το BP, σόδα, αλάτι ελάχιστα και πολυ χαμηλή σκάλα το μίξερ και στο τέλος ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε με την κουτάλα ελαφρα να παει παντου. Το ψήνουμε σε λαδωμένη φόρμα του κεικ σε μέτριο φούρνο .

Καλη επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ