Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑΣ"








ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ



Η Αθανασία Κυρίτση μας δίνει τον ορισμό της θηλυκότητας ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ

 1)Το σύνολο των γνωρισμάτων και των ιδιοτήτων που θεωρειται ότι χαρακτηρίζουν την γυναίκα φύση,το γυναικείο χαρακτήρα(η τρυφερότητα,η γλυκύτητα,η κομψότητα,η καθοδήγηση κ.α)

 2)Ο ερωτισμός που εκπέμπει το πρόσωπο του γυναικείου φύλου,το σύνολο των στοιχειων που απαρτίζουν την ικανότητα της γυναίκας να προκαλεί ερωτική έλξη. 

Αυτός είναι ο ορισμός της θηλυκότητας σύμφωνα με το λεξικό του "ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ". Τις περασμενες δεκαετιες ο φεμινισμος και η προσπάθεια μας να εξισωθούμε με το άλλο φύλο την έβαλε λίγο στην άκρη,γιατί πόση γλυκύτητα χωράει σε ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον και στην προσπάθεια σου να καταξιωθείς σε χώρους όπου κυριαρχούσαν τα αρσενικά. Και μετά ήρθε η κρίση και μας έμαθε με σκληρό τρόπο ότι η καριερα δεν είναι το παν.Εμφανίστηκε λοιπόν ένα νέο είδος γυναίκας που ειτε εργάζεται είτε όχι,αγκαλιάζει πιο πολύ τη θηλυκη πλευρά της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μια έρευνα που έγινε πρόσφατα από γνωστή εταιρία καλλυντικών προιόντων και τη συμμετοχή 720 Ελληνιδων ηλικίας 25-54 ετων και έδειξε ότι το 78% των Ελληνιδων περιγραφουν τον εαυτό τους ως αρκετά η πολύ θηλυκό.

 Και τι εννοούμε λέγοντας "θηλυκή"; Η ίδια έρευνα δίνει την απάντηση:
 "Να είναι σαγηνευτική" (93%) "Να είναι χαρισματική προσωπικότητα" (87%) "Χαριτωμένη προσωπικότητα" (85%) "Ευφυια"(82%) και τέλος "Όμορφο πρόσωπο" (77%).
 Όπως προκύπτει λοιπόν από τα αποτελέσματα,η θηλυκότητα είναι συνισταμένη πολλών πραγμάτων και όχι μόνο ένας συνδυασμός όμορφιας και στυλ. Η επιρροή από τα χρώματα της Μεσογείου είναι προφανές στη συγκεκριμένη τάση του καλοκαιρινού μακιγιάζ το 2020. Καντε like στη σελίδα μας στο facebook athanasia@kiritsi συμβουλές όμορφος,για να μαθετε να νέα μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ