Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ e-elpida ΜΕ ΣΟΦΙΑ ΝΟΥΛΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΑΣΤΟΓΙΑΝΝΗ - ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΟΥΚΑΡΑ (ΛΑΒΟΥ)






ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΙΑΦΑ


Το e-elpida συνεχίζοντας τις συζητήσεις με υποψήφιους από όλους τους συνδυασμούς και τους χώρους ώστε να αναδειχθούν και να προβληθούν όλες οι θέσεις βρέθηκε στην Λεπτοκαρυα και συζήτησε με τους υποψηφίους Σοφία Νουλα, Βασιλική Ναστογιαννη και Λάκη Κουκαρα του κ. Κιάφα.
Απλοί άνθρωποι, δημιούργησαν ένα ευχάριστο κλίμα και έναν όμορφο διάλογο και σε έκαναν να νιώσεις πως είναι αληθινά μια παρέα και πως για λίγα λεπτά ήσουν μέλος της.
Έχουν αγάπη για τον τόπο και δεν εξαρτώνται επαγγελματικά από το αποτέλεσμα των εκλογών αφού έχουν ήδη διαγράψει επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στο αντικείμενο τους.
Υ.γ. Ευχαριστούμε το cafe velo για την παραχώρηση του χώρου.


    Σύντομο βιογραφικό του καθενός
Σοφία: Γεννήθηκα στην Κατερίνη. Φοίτησα στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυας και στο Πολυκλαδικο Λύκειο Κατερίνης. Αποφοίτησα από την Φιλοσοφική σχολή Θεσσαλονίκης. Είμαι παντρεμένη με δύο παιδιά. Ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 2006. Την περίοδο 2006-2010 ήμουν στην αντιπολίτευση του Ανατολικού Ολύμπου με δήμαρχο τον κ. Χονδροπουλο. Την περίοδο 2011-2014 ήμουν στην συμπολιτευση με δήμαρχο τον κ. Παπαθανασίου και την τελευταία φορά πολιτεύτηκα με τον συνδυασμό του αείμνηστου Γεωργίου Φαρμάκη. Σήμερα πολιτευομαι με μια ομάδα που γνωριζόμαστε απ’ το 2010 με επικεφαλής τον Πέτρο Κιάφα.

Λάκης: Γεννήθηκα στην Γερμανία και ήρθα στην Ελλάδα σε ηλικία 7 ετών. Φοίτησα στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυας και στο Τεχνικό Λύκειο Κατερίνης. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας από το 1994, διατηρώ δύο επιχειρήσεις. Διετέλεσα πρόεδρος Λεπτοκαρυας την περίοδο 2011-2014 με δήμαρχο τον κ. Παπαθανασίου. Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά. Πολιτευομαι με την ομάδα αυτή που όλοι μας γνωριζομαστε καλά και είμαστε επί χρόνια δεμένοι με επικεφαλής τον Πέτρο Κιάφα.

Βασιλική: Γεννήθηκα στην Κατερίνη. Αποφοίτησα το Λύκειο Κατερίνης, μένω στη Λεπτοκαρυά. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών Ιωαννίνων και μέλος του φορέα τουρισμού Λεπτοκαρυας.

     Ποιος ήταν ο λόγος που αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά του Δήμου μας;
Σοφία - Βασιλική – Λάκης: Δεν κατεβαίνουμε για θέση ή επαγγελματική αποκατάσταση. Ο λόγος είναι ένας: Ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας και πιστεύουμε πως μέσα από ομαδική δουλειά θα τον βοηθήσουμε να πάρει την θέση που του αξίζει. Κίνητρο μας λοιπόν μόνο η αγάπη για τον τόπο.

    Πώς επιλέξατε τον Πέτρο Κιάφα και την προοπτική – πρωτοπορία;

Σοφία: Εγώ και ο Λάκης επιλέξαμε τον κ. Κιάφα γιατί δουλέψαμε μαζί του την περίοδο 2011-2014. Χαμηλών τόνων άνθρωπος, επίμονος στους στόχους του πάντοτε με διαφανείς διαδικασίες, ακόμα και όταν διετέλεσε αντιδήμαρχος οικονομικών. Μάλιστα όταν παραιτήθηκε δεν διαφοροποιήθηκε από την ομάδα ούτε ήταν αντιπολιτευτικος. Την στήριξε παντού και η παραίτηση είχε να κάνει με τις σχέσεις του με τον τότε Δήμαρχο.

Λάκης: Ο κ. Κιάφας είναι πρώτα φίλος και μετά επικεφαλής. Το 2014 δεν πολιτεύτηκα γιατί δεν πολιτεύτηκε και εκείνος. Είναι ταπεινός και ντόμπρος άνθρωπος.

Βασιλική: Τον γνώρισα μέσω της Σοφίας και του Λάκη τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα και έτσι εμπιστεύτηκα και τον κ. Πέτρο. Είναι αξιόλογος άνθρωπος με όραμα και όρεξη για δουλειά και δικαίωσε την εμπιστοσύνη μου.

     Πώς κρίνετε το κλίμα που υπήρξε κατά την προεκλογική περίοδο; Υπήρξε τίμιος αγώνας και ευγενής άμιλλα μεταξύ των υποψηφίων;

Σοφία: Υπάρχουν υποψήφιοι που προσπαθούν να πωλωσουν την κατάσταση αλλά ευτυχώς δεν είναι πλειοψηφία. Υπάρχουν και υποψήφιοι που έχουν μια υπεροψία αλλά πάλι είναι μειοψηφία. Σε γενικές γραμμές το κλίμα είναι καλό και υπάρχει πολιτικός πολιτισμός.

Βασιλική: Παρά την πληθώρα υποψηφίων υπάρχει ευγενικό κλίμα και υγιής ανταγωνισμός.

Λάκης: Αυτές οι εκλογές είναι μυστήριες. Υπάρχει μια μικρή πωλωση από κάποιους αλλά δεν μας αγγίζει.

Σοφία: Να συμπληρώσω ότι ο ελληνικός λαός είθισται να σέβεται περισσότερο τους άγραφους νόμους παρά τους γραπτούς. Κάποια πράγματα μπορεί να μην έχουν νομική κάλυψη αλλά χρειάζεται σεβασμός.

     Θα συνεργαστείτε με τους άλλους συνδυασμούς μετεκλογικά;

Βασιλική: Μπήκαμε για ένα κοινό σκοπό. Την προάσπιση του τόπου μας και το μέλλον μας. Οφείλουμε να συνεργαστούμε.

Λάκης: Πιστεύω ότι όσοι κατεβαίνουν αγαπάνε τον τόπο τους και το Δήμο. Δεν υπάρχει λόγος άρα για αντιπαράθεση.

Σοφία: Το πνεύμα του νόμου αυτό είναι. Η συνεργασία! Και προεκλογικά θα μπορούσε να συμβεί αλλά δεν συνέβη και είναι λογικό γιατί όλοι έχουν φιλοδοξίες.

     Σοφία και Λάκη, δεν είστε νέοι στην πολιτική. Από την εμπειρία σας ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες του Δήμου;

Λάκης: Δυστυχώς τα ίδια προβλήματα που είχαμε την περίοδο 2011-2014 έχουμε και τώρα. Όραμα του συνδυασμού μας είναι να μην συζητάμε πάλι για αυτά σε 4 χρόνια. Επίσης χρειάζεται οργάνωση το χειμώνα για το καλοκαίρι και το καλοκαίρι για τον χειμώνα.

Σοφία: Κύριο στοιχείο είναι η διαφάνεια και να μη λειτουργεί ο Δήμαρχος ψηφοθηρικα. Να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας των διοικούντων. Όσο για τις ανάγκες, η καθαριότητα στις δύο ακραιφνώς τουριστικές ενότητες του Δήμου μας. Έτσι θα προσελκύσουμε τουρίστες από διάφορες χώρες και 365 ημέρες τον χρόνο.
Για να είμαστε δίκαιοι οι διοικήσεις απ’ το '10 και μετά ήταν στην καρδιά των μνημονίων και επηρέασε σίγουρα και αυτό.

Μιλήσατε για καθαριότητα; Είστε υπέρ των ιδιωτών;

Σοφία: Τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μονόδρομος η βοήθεια του ιδιώτη.

    Βασιλική είσαι νέα στο χώρο. Αλλά γνωρίζω πως είσαι αρκετά δραστήρια. Πιστεύεις στους νέους ανθρώπους; Μπορούμε να αλλάξουμε στα αλήθεια τον κόσμο; Μπορεί να πιστέψει ξανά στην πολιτική;

Βασιλική: Εννοείται. Αυτοί είναι το μέλλον μας. Συναναστρέφομαι καθημερινά με νέους και λόγω της δουλειάς μου και εννοείται θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον.

    Η Λεπτοκαρυα από την οποία καταγεστε και στην οποία ζείτε βασίζεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό. Ποιες είναι οι προτάσεις σας πάνω στην ανάδειξη της;

Βασιλική: Να αναδείξουμε τον Όλυμπο! Να υπάρχουν κάποια βανακια π.χ. προς τα Λείβηθρα και άλλα ορεινά μέρη, σωστή αξιοποίηση και ανάδειξη των καταφυγίων, ονομασίες πιάτων ίσως σε εστιατόρια με τους
Θεούς του Ολύμπου και κάποια δωράκια – ενθύμια στους τουρίστες. Στη θάλασσα να έχουμε ακτές καθαρές.

Λάκης: Να υπάρχουν γραφεία πληροφοριών σε πολλά σημεία και να αναδειχθούν μουσεία και παραδοσιακοί οικισμοί.

Σοφία: Πάνω σε αυτό, να ιδρυθεί γραφείο τουρισμού.

Λάκης: Επίσης να έχουμε συμμετοχή ως Δήμος σε άλλες χώρες ώστε να διαφημιστει ο Όλυμπος. Από προσωπική μου εμπειρία υπάρχει κόσμος στο εξωτερικό που νομίζει ότι ο Όλυμπος είναι μυθολογικό βουνό και δεν υπάρχει!

Σοφία: Να τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες, έγινε μια προσπάθεια βέβαια τελευταία. Να αναδειχθούν παραδοσιακοί οικισμοί. Πρέπει να προχωρήσουμε στην ανασύσταση της παλιάς Λεπτοκαρυας, όχι όλου του οικισμού αλλά σύμφωνα με το πόρισμα του γεωλόγου και μόνο στο κομμάτι που είναι γεωλογικά σταθερό δηλαδή προς την Αγία Τριάδα.
Επίσης να προωθηθεί περισσότερο ο θρησκευτικός τουρισμός. Για παράδειγμα η Σκοτίνα έχει φοβερές Εκκλησίες που δεν τις γνωρίζει ο κόσμος , όπως του Αγίου Αθανασίου και του Χριστού, με τοιχογραφίες μοναδικές στον Ελλαδικό χώρο.
Επιπρόσθετα να προσπαθήσουμε για έναν ενιαίο παραλιακό χώρο από Πλάκα Λιτοχώρου μέχρι και Νέους Πόρους.
Τέλος υπάρχει και ο αθλητικός τουρισμός όπου απαιτείται η δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στον Ανατολικό Όλυμπο.

Λάκης: Πρέπει να «παντρεψουμε» τις περιοχές του Δήμου μας προς όφελος του τουρισμού.

 Σχετικα με τις δημοτικές εκτάσεις μιλάτε για παραχώρηση αυστηρά και όχι για πώληση..

Σοφία: Είναι σαφές! Θέλουμε τους ιδιώτες αλλά όχι με πώληση.

Λάκης: Να γίνει παραχώρηση με διαφάνεια προς το συμφέρον του Δήμου.

 Υπάρχει και ένα σημείο στο πρόγραμμα σας που μου έκανε μεγάλη εντύπωση : Εξέλιξη των δημοτικών υπαλλήλων, εύφημος μνεία και υπάλληλος του μήνα. Θέλετε να μας πείτε κάτι για αυτό;

Σοφία: Είναι μια ωραία σκέψη σε αγαστη συνεργασία με τους υπαλλήλους. Να τους δώσουμε τα κίνητρα για να γίνουν περισσότερο παραγωγικοί αλλά όχι ανταγωνιστικοί. Μην ξεχνάμε ότι οι υπάλληλοι είναι Έλληνες! Και ο Έλληνας έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα: το φιλότιμο!!

       Αν εκλεγείτε με το καλό σε ποιον τομέα θα θέλατε να συμβάλλετε περισσότερο;;

Βασιλική: Στην παιδεία. Και κυρίως στη δημιουργία καλύτερων και πληρεστερων εγκαταστάσεων.

Λάκης: Είμαι στρατιώτης του Δήμου. Όπου χρειαστεί θα βοηθήσω με την ψυχή μου.

Σοφία: Αν με το καλό ο λαός μας εκλέξει ως την επόμενη διοίκηση, πρωτίστως ο Δήμαρχος και μετά ως ομάδα θα αποφασίσουμε που μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα ο καθένας που θα εκλεγεί.

   Κλείνοντας ένα σύντομο μήνυμα προς τον κόσμο για τις εκλογές της Κυριακής.

Σοφία: Αν μιλούσα άμεσα με τον κόσμο θα του έλεγα τα κριτήρια του να είναι πολιτικά. Να κρίνει ποιος μπορεί να βοηθήσει τον τόπο. Όταν κάποιος προσπαθεί να σε πείσει επικαλούμενος μόνο το συναίσθημα σου, πολύ απλά δεν έχει λογικά επιχειρήματα.

Λάκης: Με την απλή αναλογική, θα πρέπει τα άτομα που θα εκλεγούν να είναι δραστήρια και να έχουν λόγο. Να μην είναι εκεί γιατί τους ψήφισε ο μπαμπάς τους, η μαμά τους και η γιαγιά της. Να είναι άτομα ανιδιοτελή.

Βασιλική: Κριτήριο της ψήφου θα πρέπει να είναι οι φρέσκες ιδέες. Να ψηφίσει νέους ανθρώπους με όρεξη να υπηρετήσουν τα κοινά!!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ