Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΡΟΛΙΟΛΙΟΥ" ΣΥΝθεση" ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΤΣΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΛΗ





Συνεχίζοντας τις συνεντευξεις με υποψηφιους το e-elpida.blogspot.com σημερα ειχε συζητηση με το νέο αιμα του συνδυασμού του Βαγγέλη Γερολιόλιου ΣΥΝθεση. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Πατσιαρικα και τον Γιώργο Καραλή που αποδεχτηκαν την πρόσκληση μας και το ζαχαρολαστειο "Λιαγκας " για την παραχώρηση του χώρου. 

1.Βιογραφικο 



Καλησπέρα και ευχαριστώ για την πρόσκληση. Λέγομαι Δημήτρης Πατσιαρίκας, είμαι μόνιμος κάτοικος Λιτοχώρου και είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΣΥΝΘΕΣΗ του Βαγγέλη Γερολιόλιου. Είμαι 35 χρόνων και έχω σπουδάσει Φυσική στο ΑΠΘ. Από το 2008 ιδιωτεύω, ενώ από την φετινή χρονιά ανέλαβα την διεύθυνση των θετικών σπουδών στο φροντιστήριο Κορυφή πλάι στον καταξιωμένο συνάδελφο μου Γιώργο Πουρλιώτη. Με την σύζυγο μου Αλεξάνδρα Μαλαμάκη έχουμε μαζί 2 γιους 3,5 και 1,5 χρόνων αντίστοιχα.




Λέγομαι Γιώργος Καραλής και είμαι 28 ετών, εχω πανεπιστημιακες και μετάπτυχιακές σπουδές στον τομέα επιχειρήσεων και σεμινάριο ενός ετους στον εναλλακτικό τουρισμό. Είμαι ξενοδόχος και διατηρώ την διεύθυνση δυο ξενοδοχείων (Δαφνη και Δαφνη plus) στη Λεπτοκαρυά. Είμαι πρόεδρος του νεοσύστατου φορέα τουρισμού και μέλος του ΔΣ ξενοδόχων με ευθύνη τουςνεους ξενοδόχους.






2. Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τα κοινα;

Δ.Π
Οργανώνοντας την ζωή μου στον τόπο μας θεώρησα ότι είναι υποχρέωση μου να συμβάλλω στα κοινά, βοηθώντας να χτίσουμε ένα καλύτερο μέρος για τα παιδιά μας. Επίσης μεγάλωσα σε ένα πολύ ενεργό πολιτικό περιβάλλον που πάντα είχε ως γνώμονα την βελτίωση του τόπου μας και την ευημερία των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν. Άλλωστε ευθυνόμαστε όχι μόνο για ότι κάνουμε μα κυρίως για ότι παραλείπουμε να πράξουμε.
Γ.Κ
Η συμμετοχή μου σε συλλόγους και φορείς αλλά και η ενασχόλησή μου με τον τουρισμό με έκαναν να δω απο κοντά τα προβλήματα του δήμου ,καθως οι ξενοδόχοι ειναι οι πρώτοι αποδέκτες των προβλημάτων των τουριστών,με ώθησαν να διαθέσω τον χρόνο και τον ενθουσιασμό μου για τα κοινά του τόπου. Βρήκα αντίκρισμα στον Βαγγέλη τον Γερολιόλιο καθώς απο την πρώτη στιγμή που μπήκαμε σε συζητήσεις μου έλυσε όλα όσα είχα στο μυαλό μου και μου έδωσε την "πάσα" να ξεκινήσω μια πολιτική σταδιοδρομία.

3. Ποια πιστεύεις πως είναι τα κυριότερα προβλήματα του Δήμου μας;

Δ.Π
Ας ξεκινήσουμε με τα στοιχειώδη, καθαριότητα, σεβασμός στον δημότη, λογοδοσία. Ζούμε σε ένα προνομιούχο τόπο, έχουμε μείνει πίσω όμως σε οργάνωση, υποδομές, ενσωμάτωση καλών πρακτικών από άλλους δήμους - ελληνικούς και ευρωπαϊκούς. Τα σκουπίδια, η έλλειψη ανακύκλωσης, οι κακοσυντηρημένοι δρόμοι, η κακή ποιότητα νερού - ειρωνεία να συμβαίνει αυτό κάτω από τον Όλυμπο, τα χαλασμένα και παροπλισμένα δημοτικά οχήματα δίνουν εικόνα εγκατάλειψης που πρέπει να αλλάξει.

Γ.Κ
Συμφωνώ με τον Δημήτρη,αυτά είναι προβλήματα που ταλανίζουν τον δήμο σε ολο του το φάσμα απο την Ν.Έφεσσο μέχρι τους Πόρους.Τα προβλήματα της καθημερινότητας σε μπλοκάρουν και δεν μπορείς να δεις το παρακάτω αλλα ήθελα επίσης πρσθέσω πως δεν υπάρχει ανάπτυξη και προβολή της περιοχής.Πρέπει να αναδείξουμε τις τοποθεσίες του τόπου μας(Διον,Λείβυθρα,Όλυμπος ,μοναστήρια... ).Τεράστιο πρόβλημα είναι και ο βιολογικός και πλέον το αντιλαμβάνονται και οι τουρίστες.Πρέπει να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις και όχι να μας προλαβαίνουν.


4. Δημήτρη λογω του επαγγέλματος σου έρχεσαι σε επαφη με πολλα νεα παιδιά. Υπαρχει ενδιαφέρον για τα κοινα του τοπου μας απο τους νεους;

Δ.Π

Γνωρίζουμε ότι πλέον διαθέτουμε όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζεται για πρόσβαση στην πληροφορία, με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού είτε στον υπολογιστή είτε στο κινητό. Τα τελευταία χρόνια με την ενασχόληση μου με τον Olympus Marathon, παρατηρώ ότι υπάρχει σαφής τάση προς τον εθελοντισμό όπως και σε κοινωφελείς δραστηριότητες. Πιστεύω ότι η δημοτική αρχή πρέπει να είναι δίπλα στον εθελοντισμό, δίπλα στην κοινωνική προσφορά δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για να εκπαιδεύσουμε τους δημότες του αύριο.
Γ.Κ 
Να παρέμβω λίγο και να πώ ότι για εμένα είναι μεγάλη επιβράβευση το γεγονός πως η παρέα μου και για να το γενικεύσω λίγο η γενιά μας άρχισε να νοιάζεται πλέον για τα κοινά και το βλέπω από τον φορέα τουρισμού που ξεκινήσαμε σαν μια ομάδα ,μετράμε ήδη 120 μέλη και όλο και αυξανόμαστε.και να προσθέσω πως ο Βαγγέλης πιστέυει και επενδύει στη γενιά αυτή οπως φαίνεται απο τα άτομα που απαρτίζουν τον συνδυασμό

Ενώ εσύ Γιώργο έχεις άμεση σχέση με τον τομέα του τουρισμού. Υπαρχουν προτάσεις για την αξιοποίηση του τόπου μας, ενος τόπου που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, προς όφελος του Δήμου αλλά και των επαγγελματιών; 

Γ.Κ
Να ξεκινήσω λέγοντας οτι ο τόπος "κάνει" τον τουρίστα.Ο δήμος μας εχει τον Όλυμπο ενα μέρος με χιλιάδες μύθους που τείνουμε να απομυθοποιήσουμε αντι να εκμεταλευτούμε.Πρέπει μέσω του εναλλακτικού τουρισμού να έχουμε τουρίστες στον δήμο μας για 12 μηνες τον χρόνο.Ήδη ο ΕΟΤ τρέχει καμπανια με ονομασία "Ελλάδα 365 μέρες" αν δεν πληρούμε εμείς αυτά τα κριτήρια τότε ποιος. Με σωστές υποδομές και τον δήμο μπροστάρη θα γίνουν και οι κατάλληλες επενδύσεις απο ιδιώτες και αυτό ήταν το εφαλτήριο για τη δημιουργία του φορέα τουρισμού

5. Πως σχολιάζεις το γεγονός της υποψηφιοτητας 9 συνδυασμών στις εκλογές που ερχονται;

Δ.Π
Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να θέσει τον εαυτό του σε υποψηφιότητα. Είναι ενθαρρυντικό ότι τόσοι πολλοί συντοπίτες μας θέλουν να προσφέρουν στον τόπο. Παρόλα αυτά, η διατύπωση προτάσεων για ένα τόσο σύνθετο - γεωγραφικά και οικονομικά - δήμο απαιτεί έγκαιρη προετοιμασία και πραγματικό διάλογο με τις τοπικές κοινότητες. Ο Βαγγέλης έχοντας πρώτος ανακοινώσει την υποψηφιότητα του και δουλεύοντας ακατάπαυστα όλους αυτούς τους μήνες αποτελεί μια πραγματική επιλογή εμπιστοσύνης. Απομένει - προφανώς - να δούμε ποιοι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την κατάρτιση των συνδυασμών και ποιες θα είναι οι θέσεις τους.
Γ.Κ
Είναι όντως πάρα πολλοί αλλα μακάρι να μπορέσουν όλοι να κατεβάσουν συνδυασμό.Μια ασφαλή προβλεψη θα κάνω οτι ίσως συμμαζευτούν. Προσωπικά ομως επικροτώ που βγαίνουν μπροστά τόσα άτομα με ιδέες  και ετσι ισως το ανεξάρτητο πάρει για πρώτη φορα σάρκα και οστά.

6. Οι 9 συνδυασμοί σημαίνουν τουλαχιστον 250 υποψηφίους. Πιστεύεις οτι ο κοσμος θα διχαστει; Η λίστα υποψηφιων δε θα ηταν ενα πιο δίκαιο μέτρο;

Δ.Π
Η πολυφωνία και η αντιπροσωπευτικότητα σε κάθε εκλογική διαδικασία είναι το ζητούμενο. Κατά την γνώμη μου, η βασικότερη παράμετρος με την οποία θα ψηφίσει κάποιος πρέπει να είναι η θέληση του υποψηφίου να συνεισφέρει στα κοινά, να παράγει έργο, να ωφελήσει τον τόπο με καινοτόμες ιδέες και σύγχρονες πρακτικές. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που δεν φοβούνται τα λόγια τους, που έχουν το θάρρος της γνώμης και της ευθύνης των πράξεων και των παραλείψεων. Η λίστα αποτελεί ένα δίκαιο και τολμηρό μετρό ,που θα δώσει στο συμβούλιο μια πιο δημοκρατική συνείδηση .
Γ.Κ
Σίγουρα διχάζει αλλα ο εκλογικός νομος είναι αυτος .Η λίστα θα ήταν ένα πιο δίκαιο μέτρο και θα έδινε και την δυνατότητα σε κάποιον ανεξάρτητο να θέσει τον εαυτό του στα κοινά χωρίς να εξαρτάται απο καποιον επικεφαλή,κάτι που εμποδίζει πολλούς . Επίσης σημαντικό για τον συδυασμό μας είναι να συμπληρώσει όλα τα τοπικά .Ο νέος νόμος δινει αξία στα τοπικά και η ΣΥΝθεση θα λειτουργήσει στα τοπικά.Με την λίστα τέλος επιτυγχάνεται μια δημοκρατική συνείδηση.

7.Η απλη αναλογική που θα εφαρμοστεί για πρωτη φορά πως σου φαίνεται;

Δ.Π 

Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται συνθέσεις, είναι αναγκαίες, ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να βρούνε τρόπους να συνεργαστούν. Οι κοινός μας τόπος χρειάζεται συνεννόηση, χρειάζεται ΣΥΝθεση. Υπό αυτήν την έννοια η απλή αναλογική θα μπορούσε να προσφέρει. Ενέχει όμως τον κίνδυνο ασυνεννοησίας και αδυναμίας στη λήψη αποφάσεων.
Γ.Κ
Με το νέο νομο δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδυναμία ,οπότε είναι ένας τρόπος να μάθουμε να δουλέυουμε ομαδικα.Επίσης σημαντικό ρόλο πλέον θα παίξει και η σωστή αντιπολίτευση κάτι που δεν υπήρχε.επίσης είναι ένα μέτρο που δεν επιτρέπει τη συκέντρωση εξουσιών απο τον εκάστοτε δήμαρχο.

8.Υπήρχε ενδιαφέρον απο αλλους υποψηφιους να σε εντάξουν στον συνδυασμό τους? Ποιες οι αντιδράσεις μετα την ανακοίνωση της υποψηφιοτητας σου;

Δ.Π
Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝθεση,Βαγγέλης Γερολιόλιος , ξεκίνησε την κατάρτιση του συνδυασμού του έγκαιρα συγκεντρώνοντας μια ομάδα ανθρώπων με θέληση για προσφορά, ικανών και επαγγελματικά ενεργών. Η στήριξη του Βαγγέλη - ανεξάρτητα της υποψηφιότητας μου - ήταν αυτονόητη επιλογή.
Γ.Κ
Είχα συζητήσει με αρκετούς κατι που με τιμά αλλα η τελική απόφαση δεν ήταν δύσκολη καθώς ο Βαγγέλης μου παρουσίασε ενα πλάνο υλοποιήσιμο και είχε απαντήσεις σε κάθε μου προβληματισμό.
Υπήρξαν αντιδράσεις κυρίως θετικές με φωνές επιβράβευσης ανεξρτητα αν με στηρίξουν.Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι που ενοχλήθηκαν αλλα πάλι μένουμε φίλοι καθως όλοι είμαστε συναγωνιστές για το καλό του τόπου.

9. Ο κόσμος στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στηρίζει νεότερους ανθρώπους με μοτο "να ξεμπερδευουμε με το παλιό". Πιστεύεις οτι ο ενθουσιασμός και οι νέες ιδέες υπερτερούν της απειρίας που λογικά υπάρχει απεναντι σε μεγαλυτερους και εμπειρότερους υποψηφίους;

Δ.Π
Η ΣΥΝθεση είναι σύνθεση και σε αυτο καθώς απαρτίζεται απο νέους ανθρώπους αλλά και από ατομα με πολιτική εμπειρία. Πιστεύω στους νέους καθώς μπορουν να ρισκάρουν και μεσω του διαδικτύου εχουν και πολλές καινοτόμες ιδέες.Το θεμα ειναι η θέληση για να συμβάλλουν στα κοινα.Επισης δεν μπορώ να μη σχολιάσω οτι έξω απο τον συνδυασμό μας δεν βλέπουμε κατι. 
Γ.Κ
Σε εναν συνδυασμό πρέπει να υπάρχει η εμπειρία των παλιότερων με την "πυρά " της νέας γενιάς. Η νέα γενιά εχει τον χρόνο και τον ενθουσιασμό και μεσα απο τα ερεθίσματα που έχει παιρνει εικόνες και γνωρίζει πολιτισμό.Πιστευω στην γενιά μας καθως ειναι μια γενιά με παιδεία και χαίρομαι που ο Βαγγέλης επενδύει στη γενια αυτή.

10. Τα social media εχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Πιστεύεις πως μπορεί να κάνει κάποιος πολιτική απο τα social media;

Δ.Π
Μπορείς να κάνεις μια αποτύπωση της πραγματικότητας χωρις αυτό να ειναι κακό αλλα οχι να το χρησιμοποιείς για πολιτικό λογο. Ο σωστός χώρος για συζήτηση ειναι το Δημοτικό συμβούλιο.Τα social media δεν μπορεις να τα χρησιμοποιείς σαν μοχλό πίεσης καθώς κινδυνεύεις να μην σε παίρνει κανείς στα σοβαρα. 
Γ.Κ
Χρησιμοποιώ τα social media λόγω δουλειάς και ενδιαφεροντος αλλά δεν είναι μέρος για να κάνεις πολιτικη. Ξεφεύγει από τα επιτρεπτά ορια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι ενα εργαλείο για να προβάλλει καποιος τις απόψεις του και να προσελκυσεις νεους ανθρώπους να ενδιαφερθούν για τα κοινά  

11. Θα έκανες δημόσια κριτική στην παράταξη που εκπροσωπείς αν κάποιο ζήτημα ερχόταν ενάντια στις αρχές σου η αν θεωρούσες πως εχεις καλύτερη γνώση πάνω σε αυτό;

Δ.Π
Εννοείται πως πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές γνώμες και διαφωνίες αυτό ειναι υγιές. Καλο είναι να υπάρχουν άνθρωποι με γνωστικό αντικείμενο στην διοικηση και οχι απλα κάποιοι που έχουν πολλους συγγενείς. Και ο Βαγγέλης κατανοεί αυτο. Ειμαι υπέρ των διαφωνιών μεσα στο συμβούλιο. Είμαι ομαδικος. 
Γ.Κ
Εγώ απο την πλευρά μου θα ερχόμουν αντιμέτωπος αν θεωρούσα οτι κατι δεν ειναι παραγωγικό. Θα δεχτώ ότι μου επιτρεπουν οι αξίες μου και σίγουρα θα προσπαθήσω να μην ερθω σε ριξη με τον συνδυασμό. Τελος θελω να τονισω πως ο Βαγγέλης ειναι υπερ της ομάδας και δύσκολα θα αντιμετωπισουμε μια τετοια κατάσταση .


                                     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ