Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ.ΤΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑ ΣΤΟ e-elpida!!! "ΘΑ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΝ ...."






Σύντομο βιογραφικό:

Ο κ Δημήτριος (Τάκης) Ανδριάς γεννήθηκε το 1951,είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής ακαδημίας Λάρισας και εξασκούσε το λειτούργημα του δασκάλου για 32 χρόνια.Για 7 χρόνια ήταν σε μονοθέσια ,διθέσια και τριθέσια σχολεία της επαρχίας του νομού Πέλλας και στη συνέχεια σε Θεσσαλονίκη Δίον και Λιτόχωρο.Είναι παντρεμένος με την Μαρία Ανδριά και έχει μια κόρη την Ελίνα. Διετέλεσε πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου τη διετία 2011-2012.


Τι σας ώθησε να θέσετε τον εαυτό σας επικεφαλής ανεξάρτητου τοπικού σχήματος;

Ημουν πρόεδρος της Δ.Κ Λιτοχώρου την διετία 2011-12 επι δημαρχίας Παπαθανασίου,μία θέση την οποία αγάπησα ,πρόσφερα και θέλω να ξαναπροσφέρω.Τα τελευταία χρόνια η Δ.Κ Λιτοχώρου δεν λειτουργεί σε ικανοποιητικό βαθμό.Το Λιτόχωρο είναι ένα μερος με έντονη πολιτιστική και κοινωνική δράση.Για πολλά χρόνια η πόρτα της Δημοτικής κοινότητας είναι κλειστή για τους πολίτες. Απο τη στιγμή που ο νέος νόμος δίνει την δυνατότητα δημιουργίας ανεξάρτητων τοπικών συνδυασμών ,εχω την διάθεση και την εμπειρία να ηγηθώ ενός τέτοιου.Επίσης ρόλο έπαιξαν και οι παροτρύνσεις φίλων. Ζητάω απο τον κόσμο να στηρίξει αυτην την ανιδιοτελή προσπάθεια.

Υπάρχει ενδεχόμενο προεκλογικης συνεργασιας με υποψήφιο δημαρχο;

Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι είχαν την καλοσύνη ,και τους ευχαριστώ, να θελήσουν να με συμπεριλάβουν στα τοπικά ψηφοδέλτια τους,αλλα πιστεύω πως τα τοπικά και οι πρόεδροι τους πρέπει να είναι αδέσμευτοι.Η ομάδα  θα πάει μέχρι τέλους ανεξάρτητη! Ή θα πάει ανεξάρτητη ή σπίτι της. Αν αλλάξει ο νόμος και επιστρέψουμε στον παλιό εγω θα πάω σπίτι μου!!Μια απαραίτητη διευκρίνιση: αν κάποιος απο τους υποψηφίους δημάρχους θελήσει να στηρίξει την κίνηση χωρίς δεσμεύσεις,δεν θα πούμε όχι. Υπάρχουν άλλωστε ήδη υποψήφιοι που εχουν εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητας αν έπαιρνα κάποιους υποψηφίους καθ' υπόδειξην και δεν το δέχτηκα.

Ιεραρχώντας τα προβλήματα που θα δώσετε περισσότερη βαρύτητα;

Τα μεγαλύτερα προβλήματα στο Λιτόχωρο είναι η οδοποιία και η καθαριότητα. Επίσης ο πολιτισμός μπορει να στηριχθεί περισσότερο απο την κοινότητα παρά την αξιοζήλευτη δράση του ΠΟΛ. Η Δημοτική κοινότητα όμως πρέπει να είναι ανοιχτή για τα προβλήματα των πολιτών και αυτό θα φροντίσουμε να γίνει μέσα απο συνεργασία με τον δήμαρχο που θα εκλέγει.Υποσχόμαστε πως θα είμαστε κοντα στον πολίτη το εχω κανει και στο παρελθόν.Επίσης κάποιες δράσεις προβολής του Λιτοχώρου και αξιοποίησης της περιουσίας του δήμου οπως του οικήματος Γκουντέλια που μπορεί να γίνει βιβλιοθήκη ,λαογραφικό μουσείο η ακόμη και κέντρο νεότητας ωστε να ανεβεί πολιτισμικά και τουριστικά και το πάνω χωριό.

Ανακοινώθηκε ήδη η υποψηφιότητα της κας Χασιωτη, ενα νεο ατομο στην πολιτική σκηνή. Αυτό θα ειναι το προφιλ των ανθρώπων που θα πλαισιώσουν  το ψηφοδέλτιο σας;

Η λέξη νέος εχει παρεξηγηθεί τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν νέοι με ''αρρωστημένο'' μυαλό και μεγαλύτεροι με "καθαρό".Εγώ θέλω καθαρά,άφθαρτα ατομα με ανιδιοτέλεια και με τέτοια θα πλαισιώσω το ψηφοδέλτιό μου.Υπήρξε πιθανή υποψήφια που με ρώτισε τι κέρδος θα αποκομίσει και η συζήτηση σταμάτησε εκεί.Δεν είμαστε συνδυασμός για αποσπάσεις και ρουσφέτια.

Ο νέος νόμος δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στα κατά τόπους τοπικα συμβούλια. Ποιες προτεραιότητες έχετε θέσει, αν σας επιλέξουν οι κάτοικοι του Λιτοχώρου να αναλάβετε ; Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να αλλάξει στην λειτουργία της κοινότητας;

Θα πρέπει να δημηουργηθεί ενα site αποκλειστικά για την κοινότητα. Επίσης τα 7 μέλη του συμβουλίου να εργάζονται και να συνεργάζονται ώστε ολες οι αποφάσεις να βγαίνουν ομόφωνα ,κάτι που πέτυχα στην προηγόυμενη θητεία μου έχοντας σαν συνεργάτες τον κ. Στάχταρη του κ.Τσιφοδημου και την κ.Δούλκα του κ. Δημόπουλου.Η ανεξάρτητη χροιά της ομάδας μας έχει σαν σκοπό να ενώσει τους κατοίκους του Λιτοχώρου.Φανταστείτε να κατεβούν τοπικά και απο τους εννιά υποψηφίους, ο κόσμος θα διχαστεί σίγουρα.

Ο κόσμος πιστεύει πλέον σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά;

Δυστυχώς οχι!!!

Μπορεί να αλλάξει αυτό;

Θα αλλάξει αν μπουν άτομα που θα ασχοληθούν πραγματικά μετα κοινά και θα λειτουργούν προς το κοινό συμφέρον.Αν κρίνω απο τα ονόματα που ακούγονται τις τελευταίες μέρες δεν νομίζω οτι έχει αδικο ο κόσμος καθώς αν δείτε στα ονόματα των συνδυασμών θα βρείτε πολύ λίγα που όντως θέλουν να δουλέψουν.

Ανταποκρίνεται ο κόσμος στην ιδέα μιας ανεξάρττης υποψηφιότητας;

Προς μεγάλη μου ικανοποίηση  βλέπω πολύ θετική ανταπόκριση απο τον κόσμο του Λιτοχώρου καθώς υπάρχουν πολλοί που πιστέυουν πως η κοινότητα πρέπει να είναι ανεξάρτητη να συνεργάζεται με τον δήμο αλλα να μην εκτελεί εντολές. Και μία πρόταση προς τους υποψηφίους να αφήσουν τις τοπικές κοινότητες ελευθερες να επιλέξουν τους ανθρώπους που προτιμούν.Έχουμε κουραστεί με τις συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι.

Πηγαίνοντας την κουβέντα στα δημοτικά πως σας φαίνεται η διεξαγωγή των εκλογών με απλή αναλογική;

Είναι ένα δίκαιο μέτρο αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το αν θα πετύχει.Αν λειτουργήσει θα είναι κέρδος για την δημοκρατίαομως αν παρακολουθείτε τα δημοτικά συμβούλια είμαστε ικανοί να μαλώσουμε για το αν είναι μέρα ή νύχτα.Είναι ένα πείραμα που μακάρι να πετύχει.

Υπάρχει κάποιος κομματικός χωρος στον οποίο κινείται η παράταξή σας;

Όχι και είματε ανοιχτοί σε κάθε βοήθεια απο όλους τους χώρους.

Τι σμαίνει το όνομα που επιλέξατε;

Είναι αυτό που λέει ακριβώς." ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ"
Αν κάποιος απο τους υποψηφίους μας στηρίξει δεν θα αλλάξει ουτε η ανεξάρτητη χροιά ,ούτε το όνομα του συνδυασμού!

Ποιες οι προτάσεις σας επιγραμματικά;

Μέσα από την συνεργασία με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους θα φρντίσουμε τομείς όπως η καθαριότητα ,ο πολιτισμός και θα προσπαθούμε να μην υπάρχει διχασμός ανάμεσα στους κατοίκους.Ηπόρτα της κοινότητας να είναι πάντα ανοιχτή για να αφουγκραστεί τα προβλήματα των πολιτών και επιτέλους το Λιτόχωρο των χιλιάδων πτυχιούχων να έχει ένανπρόεδρο που να ανταποκρίνεται στο επίπεδό του!

Το e-elpida.blogspot.com ευχαριστεί τον κ Τάκη Ανδριά για την συνέντευξη και το cafe "ROUTE 82" για την παραχώρηση του χώρου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ