Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγώνες ορεινού τρεξίματος-Ένας ακόμη λόγος να αγαπήσουμε τον τόπο μας





Από καιρό ήθελα να γράψω ένα άρθρο για τον τόπο μας και νομίζω η κατάλληλη στιγή είναι τώρα μία μέρα πρίν τον Olympus Marathon.
Το ορεινό τρέξιμο έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια αρκετούς υποστηρικτές (αθλητές,διοργανώτριες εταιρίες,χορηγούς,εθελοντές). Αυτό φαίνεται και απο την πληθώρα ορεινών αγώνων που μπορεί να συμμετεχει κανεις.
Από το ορεινό τρέξιμο της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να λείπει το ψηλότερο βουνό της ο Όλυμπος .Το βουνό που οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν κατοικία των θεών τους.
Ο Olympus Marathon αλλά και οι υπόλοιποι αγώνες που γίνονται στον τόπο μας(mythical trail, ορειβατικός μαραθώνιος, χειμερινός ενιπέας)είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους συντοπίτες μας να γνωρίσουν την ομορφιά του τόπου μας.Λόγω αυτών των αγώνων έχουν ανοίξει και σηματοδοτηθεί τα μονοπάτια κάνοντας την πρόσβαση στο βουνό ευκολότερη.Λόγω αυτών των αγώνων αρκετοί ασχολήθηκαν με το βουνό μαθαίνοντάς το και πλέον υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες οδηγοί βουνού.
Τα τελευταία χρόνια οι διοργανωτές κάποιων αγώνων πρόσθεσαν και παιδικούς αγώνες στο πρόγραμμά τους που μπορεί να δημιουργήσει μια γενιά η οποία να αγαπάει πραγματικά το βουνό.
Οι διοργάνωσεις τέτοιων αγώνων βοηθούν σημαντικά και στην οικονομία του τόπου μας καθώς ο όγκος του κόσμου που προσελκύεται πλέον έχει αυξηθεί.
Εν κατακλείδι οι αγώνες αυτοί μας έχουν προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον Όλυμπο.Είναι αρκετοί συντοπίτες μας που δεν έχουν κάνει μια βόλτα στα μονοπάτια του Ολύμπου .Με τις ευκολίες που έχουν προσφέρει οι αγώνες αυτοί μπορούμε να γνωρίσουμε τον τόπο μας ,
ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.


Μαυρομάτης Μιχαήλ









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ