Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΩΝ ΩΣ 95% - ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (+ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ)

Τελευταία αλλά μεγάλη ευκαιρία σε δανειολήπτες με οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες που αγνοούνται… για χρόνια από τα γκισέ δίνουν οι τράπεζες, προτείνοντάς τους οριστική διευθέτηση του χρέους τους με γενναίο «κούρεμα» προτού αυτό καταλήξει στις εξειδικευμένς εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεις ( Distress funds).


Την αρχή θα κάνει την επόμενη εβδομάδα η Eurobank η οποία θα αποστείλει σχετική επιστολή σε 110.000 πελάτες της που χρωστούν περί το 1,5 δις. ευρώ. με αυτή θα τους προσφέρει μια τελευταία ευκαιρία της μορφής «take or leave it» με την οποία θα τους δίνεται η δυνατότητα να τακτοποιήσουν την υπόθεσή τους καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό ποσό, το οποίο μπορεί να φθάνει ακόμη και στο 5% των οφειλομένων.

Δηλαδή το κούρεμα επί του κεφαλαίου και των τόκων, συμβατικών και υπερημερίας, είναι δυνατόν ανάλογα με την περίπτωση να διαμορφωθεί ακόμα και στα επίπεδα του 95%!

Οι τρεις εναλλακτικές

Οπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «Το Βήμα», οι οφειλέτες θα έχουν χρονικό περιθώριο 15 ημερών για να απαντήσουν στην πρόταση της τράπεζας. Οι εναλλάκτικές που θα τους δίνονται είναι οι εξής:

Πρώτον, να αποδεχούν την προτεινόμενη ρύθμιση καταβάλλοντας σε έξι άτοκες δόσεις ένα μέρος του χρέους, με ταυτόχρονη διαγραφή του συνόλου των τόκων και του εναπομείναντος κεφαλαίου.

Δεύτερον, να υποβάλλουν συγκεκριμένη αντιπρόταση καταθέτοντας παράλληλα ακριβή και επικαιροποιημένα στοιχεία της οικονομικής τους κατάστασης

Τρίτον, να καταθέσουν έγγραφη δήλωση ότι αρνούνται να συνεναίσουν σε οποιαδήποτε πρόταση της τράπεζας.

Στην τελευταία περίπτωση ο δανειολήπτης θα χαρακτηριστεί ως μη συνεργάσιμος με συνέπεια τον αποκλεισμότου από τις ειδικές ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.. Επιπλέον η τράπεζα θα κινήσει διαδικασίες όπως η καταγγελία του δανείου, η έκδοση διαταγής πληρωμής, η λήψη ασφαλιστικών μέτρων, η αναγκαστική κατάσχεση της οποιας κινητής ή ακίητης περιουσίας,ακόμη και της κύριας,αλλά και η κατάσχεση απαιτήσεων του οφειλέτη από τρίτους.

Παράδειγμα

Οφειλέτης με χρέη 7.534,43 ευρώ, 3.336,87 ευρώ κεφάλαιο και 4.197,56 ευρώ τόκοι, έχει τη δυνατότητα να πληρώσει συνολικά 500,53 ευρώ σε 6 άτοκες δόσεις των 83,42 ευρώ και να απαλλαγεί από τα υπόλοιπα 7.033,9 ευρώ. Κούρεμα 93,4%.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ