Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Αρκαδία, Χαλκιδική και Κορινθία



Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Ραψομμάτι Αρκαδίας, Σολωμό Κορινθίας, Ουρανούπολη Χαλκιδικής και Νεοχώρι Δομοκού. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οχτώ δημοτικά διαμερίσματα στην Αρκαδία.

Καλύτερη είναι μέχρι στιγμής η εικόνα στο Άγιον Όρος. Η πυροσβεστική εστιάζει τις προσπάθειές της σε ένα πύρινο μέτωπο κοντά στην Ουρανούπολη και σε ένα άλλο πύρινο μέτωπο κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου. Τέσσερα άτομα προσήχθησαν ως ύποπτοι για εμπρησμό, αλλά δεν έχει προκύψει κάτι μέχρι στιγμής.

Καλύτερη και η εικόνα στην Αρκαδία, αλλά σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Στο μεταξύ, ο 45χρονος που πέταξε ένα τσιγάρο με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η πυρκαγιά στην Αρκαδία, ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί. Ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, αλλά δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, στην Αρκαδία στάχτη έγιναν πάνω από 30 χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, ενώ χάθηκε και ζωικό κεφάλαιο δήλωσε στον ΣΚΑΪ η αντιπεριφερειαρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου.

Σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν και οι πληγείσες περιοχές στην Ουρανουπολη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ