Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Αγροτικής – Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι



Στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς πέρασαν από σήμερα Δευτέρα τα υποκαταστήματα της Αγροτικής τράπεζας, ενώ κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Αγροτικής στο Χρηματιστήριο για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού.

Παράλληλα, αναστέλλεται και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο της ΑΤΕ.

Στο μεταξύ, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν από αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας, ανακοίνωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος εργαζόμενων Κωνσταντίνος Αμούντζιας.

Όπως είπε, το κόστος της απόφασης θα στοιχίσει στους έλληνες φορολογούμενους 7 με 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα πρόσθεσε ότι παρότι υπάρχει διακήρυξη για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, ωστόσο δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το εάν θα υπογραφούν νέες συμβάσεις με αμοιβές με την νέα τράπεζα.

Εντός της ημέρας η διοίκηση των εργαζόμενων της Αγροτικής Τράπεζας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ΑΤΕ είναι κερδοφόρα και, παρότι συμμετείχε στο «κούρεμα» των ομολόγων, είχε κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η ζημιά θα αναπληρωνόταν με την ανακεφαλαιοποίηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά τελικώς εξαιρέθηκε από τη διαδικασία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ