Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημοσκόπηση: Η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ




Λίγες μέρες πριν την απαγόρευση δημοσίευσης δημοσκοπήσεων, μια ακόμα έρευνα έρχεται να καταδείξει τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού.
Πανελλαδική δημοσκόπηση της DAΤA RC, για την εφημερίδα "Πελοπόννησος", φέρνει πρώτη τη Νέα Δημοκρατία με διαφορά 2,4% από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά της σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας.
Πιο αναλυτικά, ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 24,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1%, το ΠΑΣΟΚ με 12%, οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" με 6,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%. Η "Δημιουργία Ξανά" διεκδικεί την είσοδό της στη Βουλή με ποσοστό 2,4%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10,4%.
Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 61,4% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, η ΝΔ προηγείται με 28,4% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,6%, το ΠΑΣΟΚ με 13,9%, οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4% και η Δημιουργία Ξανά με 2,8%.
Αύξηση συσπείρωσης σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ
Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας, από 84% αυξάνεται στο 90%. Οι αναποφάσιστοι από το 8% μειώνονται στο 2,4% και φαίνεται να κερδίζει μεγάλο ποσοστό από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" (το ίδιο με την προηγούμενη έρευνα) και από τα μικρότερα κόμματα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση από το 76,6% αυξάνει στο 78,1%. Οι αναποφάσιστοι από το 9,1% μειώνονται στο 6,0%. Κερδίζει μεγάλο ποσοστό από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" (το ίδιο με την προηγούμενη έρευνα) και από τα μικρότερα κόμματα.
Τέλος, αύξηση συσπείρωσης παρατηρείται και στο ΠΑΣΟΚ. Η συσπείρωση από το 71,9% αυξάνει στο 78,8%. Οι αναποφάσιστοι από το 9,9% μειώνονται στο 3,4%.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ