Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανοίγει ο δρόμος για 45.000 θέσεις εργασίας

«Ξεκλειδώνει» ο δρόμος για την πρόσληψη 45.000 υπαλλήλων σε δήμου και περιφέρειες μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων μετά από απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών, κ. Αντώνης Μανιτάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Παύλος Αποστολίδης και Εργασίας κ. Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ανοίγει ο δρόμος για 45.000 θέσεις εργασίας
Οι εν λόγω προσλήψεις αφορούν συμβάσεις πεντάμηνης διάρκειας από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνεργάζονται με ΟΤΑ, στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αναφέρεται σε 45.000 άτομα που θα εργαστούν στους δήμους και κυρίως στους τομείς της πρόνοιας και του περιβάλλοντος. Οι προσλήψεις είχαν «παγώσει» από τις 25 Απριλίου, οπότε με έγγραφο της αρμόδιας αρχής του επιχειρησιακού προγράμματος (ΕΠΑ-ΝΑΔ) εντάσσονταν στην αναστολή των προσλήψεων εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου.
Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε πως οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν αφορούν το Δημόσιο, αφού πραγματοποιούνται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που συνεργάζονται μη δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
Να σημειωθεί ότι η Ανεξάρτητη Αρχή επιβλέπει και εγκρίνει τις προκηρύξεις που δημοσιεύουν οι ΜΚΟ, βάσει των οποίων δηλώνουν συμμετοχή οι άνεργοι για να απασχοληθούν και ελέγχει τη νομιμότητα αλλά και τις ενστάσεις για τους τελικούς πίνακες κατάταξης των επιτυχόντων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ