Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο πενταστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Πλάκα Λιτοχώρου

 



Βάσω Βεγίρη για την Ναυτεμπορική 


 Επένδυση ύψους 11 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος έρχεται στην Πλάκα Λιτοχώρου Πιερίας, με το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων να προέρχεται από την Ελβετία.

Πρόκειται για το ξενοδοχειακό συγκρότημα “Ολύμπου Ελαιών”, δυναμικότητας 216 κλινών, με φορέα υλοποίησης την “Ολύμπου Ελαιών Α.Ε.”, μέτοχοι της οποίας είναι οι κ.κ.Κωνσταντίνος και Σωτήριος Μπίντας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων προέρχεται από την Ελβετία, όπου ζει ο πρώτος εκ των δυο μετόχων που κατάγεται από την περιοχή.

Η επένδυση έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων” των άρθρων 59 και 61 του Ν. 4399/29016 και σύμφωνα με τον συντάκτη της ΣΜΠΕ που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, τοπογράφο μηχανικό Βασίλειο Γεροβασιλείου, η υλοποίηση της επένδυσης λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024 με προοπτική ολοκλήρωσης εντός δώδεκα μηνών. Η επιχορήγηση μέσω του εν λόγω προγράμματος ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.

To προφίλ της επένδυσης

Η ΣΜΠΕ συντάχθηκε στα πλαίσια του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) που αφορά την έκταση 21,5 στρεμμάτων περίπου, στη θέση “Τομ Πηγάδι” στο Λιτόχωρο, του Δήμου Δίου Ολύμπου στην Πιερία και σύμφωνα με αυτήν είναι “η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, υψηλής ποιότητας και αισθητικής τουριστικού συγκροτήματος, απόλυτα εναρμονισμένου στα φυσικά, γεωγραφικά και ανθρωπογενή χαρακτηριστικά της περιοχής, ικανό να καταστήσει την περιοχή έναν ενδιαφέροντα τουριστικό προορισμό”.

Στο ακίνητο οργανώνεται μια ζώνη χρήσεων γης “Τουρισμού – Αναψυχής” που περιλαμβάνει τις παρακάτω χρήσεις: Εστίαση, Αναψυκτήρια, Τουριστικά καταλύματα, εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο ΕΠΣ, η επένδυση περιλαμβάνει ένα κεντρικό κτίριο ξενοδοχείου που θα αφορά αποκλειστικά τις κοινόχρηστες λειτουργίες, με μικρό τμήμα υπέργειο και το μεγαλύτερο τμήμα υπόγειο με τις τρεις πλευρές του κάτω από τη στάθμη του εδάφους, εξωτερικό χώρο αναψυχής με τραπεζοκαθίσματα και πισίνες στο ανατολικό τμήμα, δωμάτια που εξυπηρετούν τη χρήση διαμονής σε ξεχωριστά και συμμετρικά διατεταγμένα μικρότερα διώροφα κτίρια στη στάθμη του εδάφους και κεντρικό πεζόδρομο για τους επισκέπτες.

Μεταξύ του κεντρικού κτιρίου και των κτιρίων διαμονών θα υπάρχουν όγκοι φυσικών βράχων που δημιουργούν τεχνητούς λόφους, οι οποίο αφενός θα τονίζουν το ορειβατικό και φυσιολατρικό χαρακτήρα της περιοχής και αφετέρου θα λειτουργούν ως ηχομονωντικό εμπόδιο μεταξύ των χώρων διαμονής και των χώρων ψυχαγωγίας.

Συνολικά, θα διαθέτει τέσσερις σουίτες και 94 δωμάτια, δηλαδή συνολικά 98 δωμάτια, με συνολική δυναμικότητα 216 κλινών. 

Πηγή:https://www.naftemporiki.gr/business/1576334/neo-pentastero-xenodocheio-sta-skaria-stin-plaka-litochoroy/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ