Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΦΑΤΝΗ ΚΑΙ Η "ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ" ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!




Όλα θα ξεκινήσουν το βράδυ της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και την συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα είναι και φέτος από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής και θα είναι περίπου 20 μέτρων και φέτος.

Μετά από επιθυμία του Γιάννη Μπουτάρη θα τοποθετηθεί φάτνη στην πλατεία Αριστοτέλους, για πρώτη φορά στις δύο θητείες της Πρωτοβουλίας.

Στο επίκεντρο η Πλατεία Αριστοτέλους

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στην Πλατεία Αριστοτέλους θα υπάρξουν τρεις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις. Εκτός της έναρξης με τον Γ. Σαμπάνη, την παραμονή των Χριστουγέννων προγραμματίζεται συναυλία με μουσικά συγκροτήματα της πόλης. Ενώ την παραμονή Πρωτοχρονιάς θα υπάρξει ένα ζωντανό πρόγραμμα τεσσάρων ωρών από τις 21:00 με Μύρων Στρατή και Μπλε.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους θα στηθούν το σπίτι του Αγ. Βασίλη και τρία θεματικά σπίτια. Το σπίτι του Αγ. Βασίλη θα είναι επιβλητικό, 130 τ.μ. μαζί με το ταχυδρομείο. Τα τρία θεματικά σπίτια θα είναι το σπίτι με τις ξωτικόλοαλχημείες, το σπίτι των ξωτικό εφευρέσεων και το αρτοζαχαροπλαστείο.

Οικοδεσπότης της πλατείας φέτος θα είναι ο δήμαρχος των ξωτικών, ένας κεντρικός χαρακτήρας που θα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους και θα ξεναγεί τον κόσμο. Παράλληλα θα υπάρχουν και μασκότ, οι χνουδωτοί φίλοι του Αι Βασίλη. Για λίγες μέρες θα τοποθετηθεί ένα πολύ εντυπωσιακό καρουζέλ, δίπατο 64 θέσεων, και ένα μικρό τρενάκι για πολύ μικρά παιδιά με φιγούρες του Αι Βασίλη. Στόχος είναι να υπάρξει ένα χαμηλό κόστος συμμετοχής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις φέτος θα φτάσει τις 100.000 ευρώ.

Έντονος φωτισμός

Στην Πλατεία Αριστοτέλους φέτος θα φωτιστούν και τα υπόλοιπα δέντρα ενώ ο φωτισμός σε όλον τον άξονα της Αριστοτέλους θα είναι όπως και πέρσι.

Γενικότερα και φέτος θα στηθούν ο μπλε ουρανός στην Αγ. Σοφίας, το Πεφταστέρι στην οδό Φιλικής Εταιρίας ενώ πλούσιος φωτισμός θα υπάρξει σε Προξένου Κορομηλά, Λ. Νίκης, Β. Όλγας και Γρ. Λαμπράκη.

Παράλληλα θα αλλάξουν οι γιρλάντες της Τσιμισκή λόγω παλαιότητας ενώ θα τοποθετηθεί φωτισμός της Εγνατίας από Βαρδάρη μέχρι Συντριβάνι.

Το σχέδιο του δήμου αναμένεται να εγκριθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 12 Νοεμβρίου.

Οι δυο αντιδήμαρχοι είχαν συνάντηση με φορείς της πόλης σε εξαιρετικό κλίμα. Οι φορείς ζήτησαν να φωτίσουν τα δέντρα πάνω από την Εγνατία και πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, αίτημα που έγινε δεκτό.

Και φέτος τα πυροτεχνήματα θα είναι χορηγία του ΕΒΕΘ και θα είναι ακόμα πιο φαντασμαγορικά από πέρσι.

Η Ένωση Ξενοδόχων θα καλύψει όλα τα έξοδα διαμονών, ενώ ο Οργανισμός Τουρισμού θα συμβάλλει και οικονομικά με την προβολή των εκδηλώσεων ενώ θα αναζητηθούν κι άλλοι τρόποι υποστήριξης.

Παράλληλα τα επιμελητήρια θα καλύψουν κάποιες δαπάνες, όπως πχ η μεταφορά του μεγάλου δέντρου αλλά και άλλων δέντρων που θα τοποθετηθούν σε υπηρεσίες του δήμου, ΚΑΠΗ, και Κοινότητες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το μιούζικαλ "Mamma Mia" στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου από το Ιδρύμα Σακελλαρίδη

Μια φαντασμαγορική παράσταση με 60 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς!

Η Αναστασία Τηλεγράφου υποψήφια Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

  2

Το έθιμο του «Λάζαρου» στην Λεπτοκαρυά γράφει ο χοροδιδάσκαλος Μπύρος Μιχαήλ